Bericht uit Aleppo: liever zelfmoord dan verkracht worden

Aleppo

Via internet is er een schokkend bericht opgedoken van een vrouw die vast zat in het belegerde deel van Aleppo. Ze legt uit dat ze liever haar eigen leven neemt dan dat ze verkracht wordt door het leger van Assad.

Hulpverlener Abdullateef Khalled postte de brief op Facebook die de gruwel in de stad perfect weergeeft. Hij meldt dat het de laatste woorden zijn van een verpleegster, die verstuurd is naar de oppositie in de Syrische overheid en aan enkele geleerden.

Ik ben een van de vrouwen in Aleppo die binnen enkele momenten verkracht zal worden. Er zijn geen wapens of mannen meer over die tussen ons en de beesten van het leger kunnen gaan staan.

Ik wil niets, ik wil zelfs geen smeekbede van jullie. Ik kan nu nog praten en mijn smeekbede zal meer waarheid bevatten dan die van jullie.

Ik ga zelfmoord plegen, en het kan me niet schelen dat jullie zeggen dat ik naar de hel ga. Ik ga zelfmoord plegen omdat ik al die jaren in de woning van mijn overleden vader ben blijven wonen, omdat zijn hart brandde toen hij iedereen zag vertrekken.

Ik ga zelfmoord plegen, niet zonder reden, maar omdat ik niet wil dat leden van het regime van Assad genieten van mijn verkrachting terwijl ze gisteren nog te bang waren om het woord ‘Aleppo’ uit te spreken.

Ik ga zelfmoord plegen omdat ‘Het Einde der Tijden’ hier al heeft plaatsgevonden en ik denk dat de hel niet erger kan zijn dan dit.

Ik ga zelfmoord plegen en ik weet dat jullie het er allemaal eens over zullen zijn dat ik de hel zal betreden. Dit is het enige waarover jullie het eens kunnen zijn: de zelfdoding van een vrouw. Niet jullie moeder of zus of vrouw, maar een vrouw waar jullie niets om geven.

Ik zal eindigen door te zeggen dat jullie regels hun betekenis verloren hebben voor mij, dus spaar ze voor jezelf en jullie familie.

Ik ga zelfmoord plegen.

De onbekende verpleegster is niet de enige die zulke drastische maatregelen neemt om zichzelf te beschermen. Volgens een van de rebellen deden vanochtend al meer dan 20 vrouwen hetzelfde om verkrachting te voorkomen.

Lees ook:Verkrachte Ierse die abortus wilde, heeft verplichte keizersnede ondergaan
Lees ook:Meisjes plegen zelfmoord voordat ze verkocht en verkracht worden door IS
Lees ook:Miljardaire laat haar verpleegster 25 miljoen en een Bentley na
Lees ook:Dappere 11-jarige Jemenitische ontsnapt aan gedwongen huwelijk
Lees ook:Zweedse filmt hoe ze (‘kan ik seks met je hebben?’) lastiggevallen wordt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>