Paniekknop, GPS en camera’s op Indiase bussen

IndiaWomanNa alle gruwelijke berichten van seksuele delicten in India heeft de overheid eindelijk besloten dat er alarmknoppen moeten worden aangebracht in het openbaar vervoer.

Ook worden de bussen uitgerust met een GPS-systeem en camerabeveiliging..

De knoppen zullen boven de deuren van de bussen worden geplaatst, en standaard in nieuwe bussen komen. Als die wordt ingedrukt, wordt een signaal gestuurd naar het dichtstbijzijnde politiebureau, waar vandaan via camera’s kan worden meegekeken in de bewuste bus.

Inmiddels zijn 5 mannen schuldig bevonden aan de beruchte verkrachting van en de moord op een 23-jarige studente in 2012. De vrouw overleed uiteindelijk aan ernstig inwendig letsel. De vriend zei dat hij heeft geprobeerd haar te beschermen, maar dat hij al snel bewusteloos werd geslagen. De twee waren na het geweld in de bus de naakt langs de kant van de weg gedumpt.

De zaak leidde in India tot veel ophef en grote demonstraties waarbij geëist werd dat de regering maatregelen treft om de veiligheid van vrouwen beter te kunnen garanderen.

Lees ook:Indiase groepsverkrachters worden opgehangen
Lees ook:Indiase politica: ‘vrouwen lokken verkrachting zelf uit’
Lees ook:Massale demonstraties in India na opnieuw verkrachting met dodelijke afloop
Lees ook:Indiaas verkrachtingsslachtoffer krijgt postuum VS-vrouwenprijs
Lees ook:Documentaire over verkrachtingen verboden in India

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>