Aantal vaginaal verminkte vrouwen veel groter dan gedacht

Ruim 200 miljoen meisjes en vrouwen in de wereld zijn besneden, een eufemistische omschrijving voor een gruwelijk ritueel, waardoor ze seksueel vermoord zijn.

Tot nu toe werd steeds gemeld dat 100 tot 140 miljoen vrouwen een vorm van FGM had ondergaan…..

Zo blijkt uit de laatste statistieken van Unicef, gepubliceerd vanwege deze 6e februari: de Internationale Dag tegen FGM.

De belangrijkste reden voor het feit dat het officiële cijfer hoger ligt, komt omdat Indonesië, het grootste moslimland ter wereld, nu ook opgenomen is in de statistieken.

In het land met 255 miljoen inwoners, komt FGM veel voor. Van de meisjes tot 14 jaar is al de helft (49%) genitaal verminkt. Dat er tot nu toe weinig aandacht was voor de ingrepen in Indonesië komt doordat ‘khitan’, zoals het ter plekke wordt genoemd, minder ingrijpend is dan de ernstige verminkingen die in Afrika voorkomen. Meestal is sprake van een prikje in de clitoris van de baby of wordt er een stukje afgesneden. Maar de VN beschouwen ~zeer terecht~ alle vormen van FGM echter als een ernstige vorm van geweld tegen meisjes.

In Jemen wordt 85% van de meisjes in de eerste week van hun leven besneden. En in de Afrikaanse landen Somalië, Guinee en Djibouti komt het ‘t meest voor: zo’n 95% van de vrouwen treft dit lot.

Relatief gezien worden er tegenwoordig wel minder vrouwen besneden dan voorheen, zegt Unicef. Maar als de bevolkingsgroei in landen met deze bloederige ‘rite de passage’ doorzet, worden er in absolute aantallen nog meer meisjes verminkt in de komende 15 jaar.

Het gebeurt ook nog steeds illegaal in Europa, voornamelijk door immigranten.

Lees ook:Vandaag: Zero Tolerance voor wijdverbreide vrouwen-besnijdenissen
Lees ook:Ook in Iran en Indonesië worden vrouwen vaginaal verminkt
Lees ook:Vaginale verminkingen vormen een probleem in de gehele moslim-wereld
Lees ook:Ondanks verbod komt meisjesbesnijdenis in SAHEL-landen nog teveel voor
Lees ook:Stop vandaag nog met vrouwen vaginaal te vermoorden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>