India doet op alle smartphones een paniekknop voor vrouwen

RosieHinduIndia is een geweldig land. Vol kleuren, geuren en  gekrioel van mensen dat het altijd overweldigend is als je er bent.

Echter: het enorme hindoeland heeft ook een schaduwzijde. De (groeps-) verkrachtingen van vrouwen waren er de afgelopen jaren schering en inslag.

De Indiase overheid wil nu dat alle mobiele telefoons worden voorzien van een paniekknop. Vrouwen die erop drukken, moeten onmiddellijk hulp krijgen……

Zowel nieuwe als bestaande telefoons krijgen de knop, aldus minister van Ontwikkeling voor vrouwen en kinderen, Maneka Gandhi, tegen de krant The Times of India.

In een rapport van het Wereld Economisch Forum over het verschil in positie tussen mannen en vrouwen, zakte India dit jaar naar de 108ste plaats van 145 landen.

Volgens de minister zijn inmiddels 10 crisiscentra voor vrouwen ingericht en moeten dat er 660 in het hele land worden. Daar kunnen zij gratis medische, juridische en politiehulp krijgen.

Lees ook:Liliane Ploumen spreekt in India over vrouwen- en kinderrechten
Lees ook:De 10 slechtste landen om als vrouw te wonen
Lees ook:Gelijkwaardigheid mannen en vrouwen in Scandinavië het hoogst
Lees ook:Verkrachtings-documentaire India verboden in land zelf
Lees ook:Nu ook Zwitserse vrouw slachtoffer van groepsverkrachting India

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>