Indiase zusjes tot verkrachtingen ‘veroordeeld’

AmnestyIndiaRapePunishmentDe broer van de Indiase Meenakshi Kumari (23) en haar 15-jarige zusje is er vandoor gegaan met een vrouw uit een hogere kaste.

Als straf heeft de dorpsraad, de ‘khap panchayat’, besloten dat de onschuldige meisjes verkracht moeten worden en daarna naakt door het dorp moeten paraderen met zwart geschminkte gezichten…….

Het hele gezin is gevlucht naar Delhi, hun huis is overhoop gehaald. Ze vrezen voor hun veiligheid wanneer ze teruggaan naar hun dorp. Ook zijn ze bang dat de geliefde van Ravi gevaar loopt.

Meenakshi is een petitie gestart waarin ze het Hooggerechtshof van India om bescherming vraagt. Het Hooggerechtshof beschrijft ongekozen dorpsraden als ‘kangoeroe-rechtbanken’ en noemt hun besluiten illegaal. Erg genoeg zijn deze raden in sommige districten nog steeds actief en worden hun straffen daadwerkelijk uitgevoerd.

Ook Amnesty International is een petitie gestart waarin de Indiase autoriteiten worden opgeroepen om zo snel mogelijk in te grijpen.

Lees ook:Verkrachtings-documentaire India verboden in land zelf
Lees ook:Indiase mannen die zich schamen voor alle verkrachtingen maken excuus-video
Lees ook:Indiase Koefnoen: ‘Verkracht? Eigen schuld, dikke bult!’
Lees ook:‘Heksen’ gelyncht in India
Lees ook:De meeste verkrachtingen vinden plaats binnen het huwelijk II

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>