Verboden Indiase verkrachtings-documentaire vanavond op Canvas

India'sDaughterVorige maand was er in het land zelf opschudding over ‘India’s Daughter’, een documentaire over het onwaarschijnlijk hoge aantal verkrachtingen aldaar.

In het werk van cineaste Leslee Udwin kwamen zowel slachtoffers als daders aan het woord en dat was op zich al weer reden voor vreemdsoortige protesten.

Inmiddels is de documentaire al in veel landen uitgezonden, waaronder door de BBC, en vanavond heeft ook de Belgische zender CANVAS ‘India’sDaughter’ op de programmering.

Daarin staat het gruwelijke verhaal van Jyoti Singh centraal. Zij is 1 van de vele slachtoffers van seksueel geweld  en ze kon het zelf niet meer navertellen.

Ze stond op het punt geneeskunde te gaan studeren, haar ouders hadden alles in het werk gesteld om hun dochter te kunnen laten studeren. Samen met een vriend ging ze naar de bioscoop om ‘Life of Pi’ te zien.

Na de voorstelling wordt Jyoti wordt door een aantal mannen in de bus naar achteren gesleurd en brutaal verkracht. Haar vriend krijgt klappen en kan niets doen. Nadat allen ‘hun gang gingen’, dumpen ze Jyoti langs de kant van de weg. Ze wordt gevonden en naar het ziekenhuis gebracht waar ze na 3 dagen overlijdt.

Na Jyoti zelf wordt 3 jaar later ook de docu wereldnieuws. Niet alleen omdat de schokkende feiten er haarfijn in worden gereconstrueerd, maar omdat de daders aan het woord komen en dat is al even schokkend als de feiten.

In India mag de documentaire dus niet vertoond worden.

‘India’s Daughter’, donderdag 2 april 2015, 21.30 uur, Canvas.

Lees ook:Documentaire over verkrachtingen verboden in India
Lees ook:Verkrachtings-documentaire India verboden in land zelf
Lees ook:Charlie’s Angels gaan verkrachtingen in India te lijf
Lees ook:Indiaas verkrachtingsslachtoffer krijgt postuum VS-vrouwenprijs
Lees ook:Film over transseksuelen van Esther Prade wint Indiase prijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>