Vagina-kunst is tegen het zere been van Japan

rokude-nashikoSmartphone-hoesjes, beker-afsluiters, miniatuur-landschappen en zelfs een 3 meter lange kano.

De Japanse kunstenares Rokude Nashiko (haar artiestennaam betekent bastaardkind of niksnut) maakte al deze gebruiksvoorwerpen en kunstobjecten volgens een levensecht model van haar eigen vagina.

Dat is tegen het zere been van de Japanse justitie. Na een 3 weken durend voorarrest liet de aanklager haar deze week weten dat ze in staat van beschuldiging is gesteld.

De aanklacht: het illegaal verspreiden van obsceen materiaal……

Daarover schrijft o.a. De Gelderlander vandaag.

Met haar kunst wil de artieste, die eigenlijk Megumi Igarashi (42) heet, de besmuikte manier waarop Japanse vrouwen over hun seksualiteit en vagina’s praten aan de kaak stellen.

Onder Japanse vrouwen zijn deze thema’s zwaar taboe volgens de kunstenares. In de zeldzame gevallen dat zij onderling over hun geslachtsdeel spreken hebben vrouwen het steevast over asoko (wat zoiets betekent als ‘daar vanonder’), zegt Nashiko .

Dit leidt tot zoveel onzekerheid dat veel Japanse vrouwen – ook Nashiko zelf – kiezen voor een cosmetische ingreep aan hun intiemste delen.

Een vagina die precies voldoet aan het schoonheidsideaal: roze en zonder uitstekende delen, dat is wat vrouwen met een operatie willen bereiken, volgens de kunstenares.

Lees ook:Vier de vagina door haar te tonen
Lees ook:Japanse kunstenares die vagina-selfie maakte, moet 2 jaar de bak in
Lees ook:4 Amerikaanse vrouwen leven al jaren met ‘een kweek-vagina’
Lees ook:Chinese studentes laten hun vagina’s spreken
Lees ook:Vagina is stiefkindje van de wetenschap

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>