Indiase politici willen alle ‘overspelige vrouwen’ aan de strop

IndianWomenIndia is seksueel compleet in de war.

De laatste paar jaar komt het ene gruwelverhaal na het ander naar buiten over groeps-verkrachtingen van zowel Indiase vrouwen als toeristes.

Vorige week werden 3 daders van zo’n groepsverkrachting opgehangen.

Maar een deel van de politici uit dit enorm grote hindoe-land vindt dat mannen vergeven moeten worden dat ze zoiets doen.

Zij zien de vrouw als aanstichter van alle seksuele kwaad. Daarom moeten niet mannen, maar vrouwen die overspel plegen aan de galg……..

Zoals Mulayam Singh Yadav, een van de leiders van de Socialistische Partij, deze week bij een verkiezingsbijeenkomst in Uttar Pradesh. En als hij minister-president wordt, veegt hij de nieuwe wet van tafel. “Jongens maken nou eenmaal fouten”, is zijn idee.

Vrouwenrechtengroeperingen buitelden over elkaar heen om zijn woorden te veroordelen, en de volgende dag krabbelde Yadav dan ook al ietsje terug. “Ik ben tegen verkrachting”, zei hij op een andere verkiezingsbijeenkomst. “Onschuldige mensen zouden niet opgehangen moeten worden. Ik zat fout.”

Maar toen deed een andere leider van de SP stof opwaaien. “Volgens de islam is de straf voor verkrachting ophanging. Maar alleen voor mannen. Terwijl vrouwen ook schuldig zijn”, aldus deze Abu Azmi. “Elke vrouw die met een man meegaat, uit vrije wil of gedwongen, getrouwd of vrijgezel, moet opgehangen worden. Beiden moeten opgehangen worden.”

Azmi’s zoon, ook van de SP, die een zetel in Mumbai probeert te krijgen, zei al snel dat ‘ie het niet met z’n vader eens is. En de vrouw van z’n zoon, actrice Ayesha Takia, ook niet.

De uitslag van de verkiezingen in India is op 16 mei.

Lees ook:Indiase groepsverkrachters worden opgehangen
Lees ook:Massale demonstraties in India na opnieuw verkrachting met dodelijke afloop
Lees ook:Aandacht voor vele verkrachtingen in India vormt toch een lichtpuntje
Lees ook:De meeste verkrachtingen vinden plaats binnen het huwelijk II
Lees ook:Anja Hazekamp voor de Partij voor de Dieren naar EU

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>