Samantha Geimer, verkracht door Roman Polański, schrijft onthullend boek

SAMANTHA-GEIMER-570Het leven van regisseur Roman Polański is op zichzelf al een film, met een aantal inktzwarte bladzijden.

Terwijl hij in 1969 in Londen was om de voorbereidingen van een nieuwe film af te ronden, werd zijn 8 maanden zwangere vrouw Sharon Tate samen met andere aanwezigen, in hun eigen huis in de VS vermoord door de bende van Charles Manson.

Daarna raakte Polański in een grote depressie, waarin hij, naar eigen zeggen, alleen maar slechte films maakte……….

Pas in 1974, met het succes van ‘Chinatown’, kroop hij er weer wat uit.

Vlak na die première kwam Polański persoonlijk negatief in het nieuws. Hij zou in het huis van zijn vriend Jack Nicholson het 13-jarige meisje Samantha Gailey hebben gedrogeerd en vervolgens seksueel hebben misbruikt.

Roman Polański werd in staat van beschuldiging gesteld. Om een proces inzake verkrachting van een minderjarige na het toedienen van drugs te vermijden, verklaarde hij zich in een ‘plea bargain’ schuldig aan onwettig seksueel contact met een minderjarige.

Samantha, die nu de achternaam Geimer heeft, zal haar memoires uitbrengen met een door Polański gemaakte omslagfoto, net genomen voordat hij haar misbruikte.

Dat meldt AP zaterdag.

De regisseur had de moeder van Geimer gevraagd of hij het meisje in het huis van acteur Jack Nicholson mocht fotograferen voor een modemagazine.

Samantha Geimer ontving de rechten voor de foto’s tijdens een rechtzaak in 1993.

Polański bekende destijds in ruil voor strafvermindering, maar ontvluchtte de VS om er nooit meer terug te (kunnen) keren.

Lees ook:‘Haar naam was Sarah’ nu ook op de Nederlandse planken
Lees ook:Sacha Polak maakt film over lesbische liefde Virginia Woolf
Lees ook:Schrijfster Hanna Bervoets blij met verfilming van haar ‘Lieve Celine’ met Esmee van Kampen
Lees ook:Seksueel geweld door blauwhelmen veel te lang genegeerd
Lees ook:Jeugdfilm met Johanna ter Steege wint opnieuw een prijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>