Ayaan Hirsi Ali tussen massa-moordenaars op islam-poster

Aanstaande zaterdag wordt er een jongerenevenement gehouden in de Rotterdamse Essala moskee voor ‘weerbare moslims’.

In de aankondiging met illustratie is o.a. Ayaan Hirsi Ali tussen massamoordenaars weggezet zoals Anders Breivik……

Ook Geert Wilders, Halbe Zijlstra en Ahmed Marcouch zijn de sigaar.

“Hoe kun je zo’n lont in een kruitvat stoppen? Hoe haal je het in je hoofd om in de kwetsbare tijd waarin we nu leven zo’n vergelijking te maken? Hiermee zeggen ze simpelweg tegen alle jongeren dat iedereen die kritiek op je heeft een terrorist is”, reageert raadslid Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam.

Imam Azzedine Karrat van de Essalam moskee snapt de ophef niet. “Op de flyer staan 10 foto’s die juist een divers palet aan personen laten zien die op enige wijze kritiek hebben geuit of zich hebben afgezet tegen de islam of een deel van de islamitische gemeenschap.”

Op de poster staat nog wel ‘Iedereen is welkom’, maar dat zou voor mij persoonlijk ook als mosterd na een onsmakelijke maaltijd zijn.

Toch is er genoeg reden voor de organisatoren om de afbeelding op de oproep terug te trekken. Een van de sprekers, Nourdeen Wildeman: “Natuurlijk vinden we het jammer dat de flyer een verkeerd beeld heeft opgeroepen. Daarom hebben we hem weer ingetrokken.”

Maar daar neemt Leefbaar Rotterdam geen genoegen mee, zegt Hoogwerf. “Het is iedere keer weer een grens waar ze overheen gaan, zonder dat ze teruggefloten worden. Daarom vragen we de burgemeester alle banden met de Essalam moskee te verbreken.”

Al vaker kwam de moskee niet positief in het nieuws, weet Hoogwerf. “Neem de komst van Soliman naar de moskee, met zijn extreme standpunten over de positie van Joden en vrouwen zoals zijn mening dat je vooral een vrouw moet slaan. Of de gewenste samenwerking met Tariq Ramadam.”

Ze snapt niet waarom de gemeente de moskee als serieuze partij ziet om radicaliserende moslimjongeren op het rechte pad te krijgen.

Lees ook:Rotterdam wil sissen naar vrouwen gaan beboeten
Lees ook:Aparte ingangen voor mannen en vrouwen bij Moslim Stichting Welzijn
Lees ook:Protest huwelijkse gevangenschap n.a.v. dood van Yasmeen Dad
Lees ook:Eerste moskee exclusief voor vrouwen in VS
Lees ook:Selena Gomez schokt Abu Dhabi met ‘enkel-porno’

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Ayaan Hirsi Ali tussen massa-moordenaars op islam-poster

  1. Wieb

    Tot op heden was Wilders de man met de lont….

      /  
  2. T. van de Visch

    Als dit geen smaad is, weet ik het niet meer. Ayaan is namelijk verbluffend to the point in hoe ze steeds de Islamitische ideologie uitnodigt te veranderen in een godsdienst waarin vrouwen en mannen wel gelijkwaardig zijn en dat het een religie wordt die in de prive sfeer blijft, passend in een normale democratie. Iets om aan te moedigen. Proces aanspannen lijkt me minimaal gepast.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>