Aparte bijbels voor vrouwen en mannen?

AdamEveUitgeverij Jongbloed komt volgend jaar met 2 nieuwe uitgaven van de Herziene Statenvertaling (HSV): een Mannenbijbel en een Vrouwenbijbel.

Het gaat niet om edities waarvan de kleuren van de omslag mannen of vrouwen moeten aanspreken, maar waarin de toegevoegde inhoud op de doelgroep wordt toegespitst….

Dat meldt het Nederlands Dagblad.

Aan beide edities wordt nu door 70 mensen gewerkt.

Mijn eerste reactie is dat dit toch haaks staat op het geloof van de bijbelvaste christenen. Er is immers maar 1 woord van God en 1 ‘waarheid’. Maar daar denkt uitgeverij Jongbloed anders over.

“Het sluit aan bij de leefwereld van mannen en vrouwen en kan goed gebruikt worden in bijbelstudiegroepen”, zegt Klaas van der Kamp van de uitgeverij.

“Zo kun je dingen naar voren halen waar vrouwen mee bezig zijn. Je kunt figuren van vrouwen uitvergroten. Dat zijn hulpmiddelen om de bijbeltekst te lezen” stelt Jongbloed, die benadrukt dat er geen andere verhalen in de verschillende bijbels komen.

Het zijn speciale edities voor hem en voor haar van de in behoudende protestantse kringen uiterst populaire Herziene Statenvertaling (HSV), waar vorig jaar ook al een jongeren-editie van uitkwam.

Lees ook:Speciale roze knuffelbare Bijbel voor vrouwen
Lees ook:Freelancers: ‘Zeg je dat soms ook #tegendebakker?’
Lees ook:Seksueel geweld door blauwhelmen veel te lang genegeerd
Lees ook:Buurtmoeders-project laat vrouwen economisch op eigen benen staan
Lees ook:Echte powervrouwen laten de volgende zaken wel uit hun bolle hoofdje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>