5 finalistes spreken tegen elkaar op in Anne Zernike Wedstrijd

ANNE-ZERNIKE-bijbelsmuseumAanstaande zondag 15 juni nemen 5 vrouwen het in Paradiso in Amsterdam tegen elkaar op in de Anne Zernike Spreekwedstrijd, genoemd naar de eerste vrouwelijke predikant van Nederland.

Wat nu een poptempel is, was ooit de kerk van de Vrije Gemeente waar Anne besloot predikante te worden.

De finalistes houden een korte inleiding rond het thema ‘Alle kunst is heilig’ met daarbij aandacht voor religie, cultuur en maatschappelijk engagement………

Aan het woord komen: Lisette Thooft, publiciste; Folly Hemrica, theologe en beeldend kunstenaar; Marianne Zandbergen geestelijk verzorger en pastoraal werker, Mary Bregman, voorgangster van de afdeling van Vrijzinnigen Nederland in Soest en Christine Schlette, doopsgezind predikante in Bovenknijpe, dezelfde gemeente waar Anne Zernike ooit als eerste vrouwelijke predikant beroepen werd.

Een deskundige jury onder leiding van kunstenares Tinkebell beoordeelt hen op inhoud, spreekvaardigheid en originaliteit.

De zaal opent zondag 15 juni 2014 om 10:30 uur, aanvang is 11:00 uur. toegang €5,-

Tevens is er in het nabijgelegen Bijbels Museum. een expositie over deze Anne Zernike (1887-1972)

Met behulp van kunst, voorwerpen en documenten wordt een beeld gegeven van haar leven en betekenis voor andere (vrijzinnige) vrouwen uit haar tijd. Uiteraard is Anne zelf ook ‘aanwezig’ in verschillende portretten van de bekende schilder Jan Mankes, haar echtgenoot .

Rond de tentoonstelling zijn er rondleidingen en speciale groepsarrangementen, met lunch of high tea in museumcafe Hof van Heden.

Lees ook:Spreekwedstrijd voor vrouwen bij NPB
Lees ook:Froukje Pitstra promoveert op eerste NL predikante Anne Zernike
Lees ook:Lisette Thooft wint Anne Zernike Prijs
Lees ook:Vrouw in het ambt kan nog niet in Vrijgemaakt Gereformeerde Kerk Urk
Lees ook:ANNE Frank krijgt eigen theater aan het IJ

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>