Islam: een intact maagdenvlies is het verschil tussen een leven en géén leven

Met de documentaire ‘Femme de la Rue’, die toonde hoe ze op straat in Brussel werd nagefloten en uitgescholden door mannen van allochtone afkomst, legde de programmamaakster Sofie Peeters de vinger op een zere plek.

Op het seksuele gedrag van nogal wat jonge moslimmannen lijkt namelijk amper een rem te staan.

Maar waarom hebben moslims zoveel last met de seksuele bevrijding in het Westen?

Het antwoord vond de Brits-Egyptische journaliste Shereen El Feki in de Arabische landen zelf.

Ze deed er 5 jaar lang onderzoek, dat ze samenvatte in het boek ‘Seks en de Citadel’.

“Moslims beschouwen seks vaak nog als een beest dat je moet temmen via het huwelijk” zegt ze in het Vlaamse TV-programma ‘Dag Allemaal’. “Maar daar komt langzaam verandering in.”

Het Arabische seksleven is behoorlijk deprimerend, zo blijkt uit haar boek. “Een westerling vindt het achterlijk: het verbod op buitenhuwelijkse seks of een gevangenisstraf voor mensen die openlijk praten over seks. Het klopt ook dat de huwelijkse seks van een vaak bedroevend niveau is en dat sommige religieuzen naakt vrijen verbieden. Er is nog een lange weg te gaan.”

“Er bestaan andere morele normen voor vrouwen dan voor mannen. Wat er gezegd wordt in de openbare ruimte, is niet wat er gebeurt in de privésfeer” vertelt de schrijfster.

Als voorbeeld noemt ze ‘zawaj misyaf’, ook wel een sekshuwelijk of zomerhuwelijk genoemd. Dat houdt in dat stellen voor een beperkte tijd met elkaar in de echt verbonden kunnen zijn. Seks inbegrepen en volslagen legaal omdat er getuigen en een contract aan te pas komen.

“In feite gaat dit om zuivere prostitutie, mensenhandel en sekstoerisme vermomd als huwelijk. Maar zolang het op een huwelijk lijkt, wordt er geen heibel over gemaakt. Er bestaat in Egypte zelfs een heel netwerk van advocaten en makelaars dat hiervoor jonge vrouwen ter beschikking stelt.”

Lees ook:Seks en de Citadel
Lees ook:Halal-seks: een vrouw (of meisje) trouwen voor een dag
Lees ook:Taliban lokt jonge strijders middels ‘seks-maagden’ naar de Jihad
Lees ook:Feminisme in een ‘besneden islamcultuur’ bezien door Hafid Bouazza
Lees ook:22-jarige Laura wordt Qatar uitgezet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>