Ds Karin van den Broeke in bestuur Wereldraad van Kerken

DsKarinvdBroekeDe Wereldraad van Kerken heeft ds. Karin van den Broeke, praeses van de synode van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), gekozen tot lid van het centraal comité van de Wereldraad.

Zij volgt hiermee drs. Marloes Keller op die sinds de vorige assemblee in Porte Alegre (2006) in het bestuur zit.

Elke 6-jaarlijkse assemblee-vergadering kiest een nieuw bestuur dat uit 150 leden bestaat……….

In het centraal comité zitten nu dr. Joris Vercammen (Oud-Katholieke Kerk) en prof. Fernando Enns (Algemene Doopsgezinde Sociëteit).

Het nieuwe bestuur doet aan diversiteit in de breedste zin en bestaat voor 61% uit mannen, 39% vrouwen, 13% jongeren, 5% inheemse volkeren en 2% gehandicapten.

Van de 150 leden bekleedt 68% een kerkelijk of geestelijk ambt. Een uitvoerend bestuur, een voorzitter en vice-voorzitter zal later deze week door het centraal comité gekozen worden.

Voor de PKN is de keus van ds. Van den Broeke belangrijk omdat sinds dr. B. Plaisier er geen kernmoderamenlid namens de PKN in het algemeen bestuur van de Wereldraad zat, zo reageert ds. Klaas van der Kamp, algemeen secretaris van de Raad van Kerken en afgevaardigde in Busan. “Het is een heel goede ontwikkeling voor de afstemming van de oecumene in het hart van kerk.”

Lees ook:Margo Waterval tot vicepresident Mensenrechten Comité VN gekozen
Lees ook:Tineke Strik lijsttrekker Groen Links voor Eerste Kamer Verkiezingen
Lees ook:De kerk van Zweden heeft nu een vrouw aan het hoofd
Lees ook:Vrouw in het ambt kan nog niet in Vrijgemaakt Gereformeerde Kerk Urk
Lees ook:Marjan Enzlin nieuwe voorzitter NVJ

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>