Als er 1 vrouwschaap over de SGP-dam is, volgen er meer

SchapenKerkEen revolutie wil Lilian Janse haar benoeming tot SGP-lijsttrekker niet noemen. Maar ze denkt de stap die de Vlissingse afdeling van de partij maandagavond zette zal hoogstwaarschijnlijk navolging krijgen……

Op Radio 538 vertelde Janse gisteren dat ze heeft begrepen ‘dat ze ook in andere gemeentes overwegen om vrouwen op de lijst te zetten’. ‘Dat vind ik mooi.’ Janse wil overigens niet zeggen hoe ze aan die informatie komt, noch om welke gemeentes het gaat.

Ze kan voorlopig nog niet rekenen op de onverdeelde steun van haar partij. Voorzitter Jan Willem Kranendonk van de jongerenafdeling houdt zich op de vlakte, net als Tweede Kamerfractieleider Kees van der Staaij. Beide willen niet ingaan op wat ze beschouwen als een ‘lokale aangelegenheid’.

Partijvoorzitter Maarten van Leeuwen liet maandag al weten dat het hoofdbestuur zich blijft inzetten voor ‘inhoudelijk draagvlak voor het beginselprogramma’. Daarin blijft vooralsnog staan dat het regeerambt de vrouw niet toekomt. Van Leeuwen zei te hopen op de ‘innerlijke overtuiging’ van de leden. Vrouwelijke kandidaten kunnen worden tegengehouden als zij zich blijven verzetten.

Lees ook:Bestuur SGP is niet blij met vrouw die op lijst wil
Lees ook:Roze strikken op zwarte kousen: mannenbroeders SGP zeggen JA tegen vrouw op kieslijst
Lees ook:SGP haalt ‘jodentruc’ uit met het vrouwen-vraagstuk
Lees ook:Fifi Visser volgde SGP-vrouw Lilian Janse voor documentaire
Lees ook:Topchef Margot Janse kookt deze dagen in het RIJKS

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>