Het zijn echt niet alleen SGP’ers die vinden dat vrouwen moeten zwijgen

Misschien kan de SGP de uitspraak van de Hoge Raad over het actieve vrouwenkiesrecht, waardoor de partij gedwongen wordt vrouwen toe te laten, maar beter naast zich neerleggen.

Het geloof is namelijk belangrijker dan het (aan-)recht……….

“We moeten eerst en vooral de Heere gehoorzaam zijn”, aldus de Gereformeerde Gemeenten in Nederland, in de volksmond ook wel de ‘Zwarte Kousen Kerk’ genoemd.

De ongeveer 25.000 Ger Gemmers in Nederland vrezen dat er een onhoudbare situatie ontstaat zodra het eerste vrouwspersoon zich lostrekt van haar aanrecht en haar recht opeist zich verkiesbaar te stellen voor de SGP.

Maar orthodox religieuzen blijken niet de enigen die vinden dat vrouwen leven om hun benen te spreiden en hun handen te laten wapperen in en rondom huis. Suzanne Venker lijkt met haar jongste pennenvrucht ook de tijd te willen terugdraaien. De 45-jarige moeder van 2 kinderen stelt namelijk dat alleen een onderdanige vrouw een huwelijk kan doen slagen.

In het ‘How to choose a husband’ legt Venker in 12 stappen uit hoe je een geschikte echtgenoot vindt en hem zover krijgt dat hij die ring om je vinger schuift. De onderliggende gedachte: een onderdanige vrouw die al haar dromen opgeeft zodat ze aan een toekomst met haar man én eventuele kinderen kan werken.

“Onze post-feministische cultuur is puur vergif; het zet vrouwen op een voetstuk, en sluit mannen daarbij uit; het negeert de behoeften van kinderen; en het promoot het single leven”, meldt zij in de Daily Mail. Daar zal Kees van der Staaij toch heel blij van worden. Ook al horen vrouwen uiteindelijk toch ook vooral te zwijgen.

Suzanne Venker wijst ook een zondebok aan: onze moeders. Zij zouden teveel nadruk leggen op het belang een onafhankelijke vrouw te zijn die streeft naar gelijke rechten en kansen, zowel thuis als op de werkvloer en in de maatschappij.

Een film die het leven in een zwaar gereformeerd milieu goed laat zien is ‘De Uitverkorene’, gebaseerd op het verhaal van het hoog gerezen en weer gevallen softwarebedrijf van de gebroeders Baan uit Barneveld.

Lees ook:Suzanne Kunzeler netmanager NPO 3
Lees ook:Cameron Diaz is stigma van single vrouwen in media zat
Lees ook:Het laatste RTL-Nieuws met Suzanne Bosman
Lees ook:Turkse Erdogan: ‘Vrouwen zijn vooral bedoeld om te baren’
Lees ook:Powervrouwen-films op CANVAS I: ‘Potiche’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>