Vrouwen mogen stemmen in Saoedi Arabie, maar niet alleen naar het stemlokaal

RosieSaudiRecent dachten we eindelijke eens goed nieuws te kunnen brengen over Saoedi Arabië. Vrouwen mogen daar binnenkort immers voor het eerst stemmen.

Maar het slechte nieuws is dat ze dan wel een man bereid moeten zien te vinden om haar naar het stemlokaal te begeleiden, want als vrouw alleen over straat en/of achter het stuur zijn uit de boze……..

Daardoor is het voor mannelijke Saoedi’s in de praktijk gemakkelijk om hun veto te stellen tegen het stemrecht van echtgenotes of andere vrouwelijke familieleden.

En dus blijken voor de gemeenteraadsverkiezingen in december in totaal maar 70 vrouwelijke kandidaten beschikbaar. Bovendien heeft minder dan 5% van de vrouwen zich als kiezer laten registreren, meldt Taylor Luck, correspondent Midden-Oosten van de Amerikaanse krant Christian Science Monitor.

“Door al deze obstakels zullen ook nu aan de stemming alleen vrouwen deelnemen wiens mannelijke begeleiders uitdrukkelijk voorstander zijn van een vrouwen-stemrecht en bereid zijn hen naar het stemlokaal te vervoeren’ benadrukt Adam Coogle, onderzoeker van Human Rights Watch in Saoedi-Arabië.

Lees ook:Voor het eerst 2 vrouwen op de 4 ‘mans’ bob
Lees ook:Nederland stuurt steeds vaker vrouwelijke diplomaten uit
Lees ook:Honderden onschuldige Afghaanse vrouwen in gevangenis vanwege ‘schending v/d zeden’
Lees ook:Epidemie van geweld: 100 vrouwen verkracht in 5 dagen op Tahrirplein
Lees ook:De Syrische seks-jihad belooft vrouwen een ‘ticket to heaven’, maar is uiteindelijk prostitutie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>