BREKEND: Hillary Clinton doet het, de verkiezingen voor 2016

rosie_hillary_300Veel is er over gespeculeerd, ook over het moment dat ze het zou aankondigen, maar nu is het officieel:

Hillary Clinton stelt zich kandidaat voor de presidentsverkiezingen van volgend jaar namens de Democraten.

Dat blijkt uit een e-mail van haar naaste medewerker waar verschillende media, waaronder The New York Times, uit citeren.

Assistent John Podesta schrijft in de mail dat Clinton haar campagne volgende maand officieel start.

Barack Obama sprak gisteren zijn steun voor haar uit. Hij zei tijdens een persconferentie in Panama dat hij ervan overtuigd is dat ze een voortreffelijke president zal zijn.

De democratische kiezers van de Vrenigde Staten zitten met name aan de kusten. Zowel aan de zijde van Californië dus als New York en omgeving.

Daar tussenin is het politieke klimaat gemengd.

Hillary Rodham-Clinton kan rekenen op steun van Hollywood. Volgens film-magazine Variety zijn Democratische producenten al bezig met het inzamelen van geld.

Bij Hillary’s eerste gooi naar het presidentsschap in 2008, steunden veel Hollywoodgrootheden haar concurrent Barack Obama.

Volgens Variety heeft Clinton deze keer niet zo’n sterke tegenstander en kan ze daarom rekenen op steun van bekende Democraten als Jeffrey Katzenberg, Steven Spielberg en Ryan Murphy.

Televisieproducent Haim Saban zou al een evenement hebben georganiseerd om geld op te halen voor de campagne van Clinton. Dat bewijst in elk geval dit announcement-filmpje:

Lees ook:Hillary Clinton houdt Poetin verantwoordelijk voor neerhalen MH17
Lees ook:Beyoncé is lid van #TeamHillary
Lees ook:Hillary Clinton overweegt ‘het’
Lees ook:Vanaf a.s. april gaat Hillary Clinton op campagne
Lees ook:Hillary Clinton hoopt nog ‘onder’ een vrouwelijke president te kunnen leven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>