Slechts kwart van de hoofdstedelijke wethouders is vrouw

KasjaOllongrensimone_kukenheimDe ploeg wethouders voor Amsterdam is bekend en dat valt zeker voor onze ‘moderne hoofdstad’ vies tegen.

Van de 8 wethouders zijn er maar 2 vrouw en beiden komen van D66………

Dat blijkt vandaag uit de namenlijsten van de coalitiepartners D66, SP en VVD.

Voor D66 wordt Kajsa Ollongren (foto 1), de secretaris-generaal van het ministerie van Algemene Zaken, locoburgemeester en wethouder economische zaken, kunst en cultuur.

De andere vrouw is voormalig D66-stadsdeelbestuurder Simone Kukenheim (foto 2). Zij wordt voorgedragen als wethouder onderwijs en jeugdzorg.

De econoom Udo Kock, werkzaam bij het IMF, is de beoogd wethouder financiën. De vierde wethouder van de sociaalliberalen is Abdeluheb Choho. Hij wordt verantwoordelijk voor onder meer openbare ruimte, klimaat en energie. Choho is lid van de hoofddirectie van een groot internationaal softwarebedrijf.

De SP levert met fractieleider Laurens Ivens de wethouder voor woonzaken. Arjan Vliegenthart, nu nog lid van de Eerste Kamer, krijgt de portefeuille werk en inkomen.

De VVD levert 2 wethouders. Eric van der Burg is nu al wethouder en behoudt zijn portefeuille zorg, welzijn en sport. Donderdag werd al bekend dat Tweede Kamerlid Pieter Litjens verkeer en vervoer krijgt.

Lees ook:Steeds meer Christen Unie-vrouwen aan de macht
Lees ook:Alphen aan de Rijn krijgt geen vrouwelijke wethouder
Lees ook:Jeannette Baljeu is landelijk vice-voorzitter VVD
Lees ook:Iran krijgt voor het eerst een vrouwelijke ambassadeur
Lees ook:Nancy McKinstry vormt Wolters Kluwer om tot softwarebedrijf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>