Nieuw Italiaans kabinet bestaat voor helft uit vrouwen

De formatie van de nieuwe Italiaanse regering is rond.

De mannen en vrouwen van de ministersploeg van het Kabinet-Renzi I worden ongeveer op dit moment beëdigd…….

De 39-jarige Matteo Renzi, leider van de centrumlinkse Democratische Partij (PD) die vorige week de regering van zijn partijgenoot Enrico Letta ten val bracht, wordt de jongste Italiaanse premier ooit.

Er komt een voor Italiaanse verhoudingen klein 6 partijen-kabinet met 16 ministers, van wie de helft vrouwen.

Dit heeft de woordvoerder van president Giorgio Napolitano bekendgemaakt.

Volgens de krant la Repubblica had Napolitano er in een eerder urenlang gesprek met Renzi op aangedrongen dat de nieuwe Italiaanse regering economische deskundigheid moet uitstralen en op basis van gelijkwaardigheid moet kunnen praten met de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Na Noorwegen (Ine Eriksen Søreide), Zweden (Karin Enström) Nederland (Janine Hennis) en Duitsland (Ursula von der Leyen) krijgt ook Italië voor het eerst een vrouwelijke minister van Defensie, Roberta Pinotti (zie foto). Zij is politiek actief geweest in de Italiaanse Communistische Partij (PCI), lerares Italiaans en moeder van 2 dochters.

Lees ook:Vrouwelijke defensie-ministers doorbreken ‘old boys network’
Lees ook:Rome verstopt naakte cultuur voor Iraanse president
Lees ook:Duitsland krijgt kabinet Angela Merkel III
Lees ook:Amerikaanse minister van veiligheid wordt hoofd universiteit van Californië
Lees ook:Prof. Morganti van ASTRON, krijgt hoge Italiaanse onderscheiding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>