Aanrechtsubsidie gaat in de pedaalemmer

TrashKitchenMisschien had u er ~net als ik~ nog nooit van gehoord, maar aanrechtsubsidie is het recht van de minst verdienende partner bij samenwonen of huwelijk op een interessante belastingteruggave van de belastingdienst.

D66 wil nu dat de aanrechtsubsidie versneld wordt afgebouwd……..

Volgens hun Tweede Kamerleden Pia Dijkstra en Steven van Weyenberg moet het in 2017 afgelopen zijn, omdat het vrouwen juist ontmoedigt om te gaan werken.

Pia Dijkstra doet het voorstel vandaag tijdens een overleg over emancipatie.

Dat overleg wordt gevoerd met minister Jet Bussemaker, die vorige maand nogal wat opheft veroorzaakte met haar opmerking dat teveel vrouwen teren op de zak van hun man. Volgens haar moeten vrouwen van nu voor zichzelf kunnen zorgen, voor het geval ze gaan scheiden of de partner werkloos raakt.

Want emancipatie heeft voortdurend onderhoud nodig, volgens de minister en als het geen onderwerp van gesprek meer is, dan verdwijnen idealen.

Bussemaker zwengelde een belangrijke discussie aan door vrouwen erop te wijzen dat de overheid veel in ze investeert in het middelbaar en hoger onderwijs.

Als vrouwen die kennis vervolgens niet gebruiken in een baan, dan zouden ze zich daar schuldig”over moeten voelen. Het is immers wezenlijk dat vrouwen erover nadenken hoe ze, als het moet, in hun eigen onderhoud kunnen voorzien.

Lees ook:Nederlandse vrouwen teren teveel op de zak van hun man of van de overheid
Lees ook:Jet Bussemaker: ‘Emancipatie vergt onderhoud’
Lees ook:Minister Jet Bussemaker maakt database van NL topvrouwen
Lees ook:Grootste gendergelijkheid ter wereld bij ons in Nederland
Lees ook:Minister Bussemaker gaat door met lijst topvrouwen (inmiddels 700)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>