Mariëlle Tweebeeke wint opnieuw prijs voor interview met VuMC en Reinout Oerlemans

marielle-tweebeeke-sonja-barendVorige week zijn de prijzen voor de journalistieke onderscheiding ‘De Tegel’ uitgereikt.

Het beste interview van 2012 was volgens de jury dat van presentatrice Mariëlle Tweebeeke, over het programma dat Eyeworks met verborgen camera’s en witgejaste producers maakte in het ziekenhuis VuMC……

In oktober ontving de journaliste al de Sonja Barend Award voor ditzelfde interview.

Van de 8 geplande afleveringen van RTL’s ’24 uur tussen leven en dood’ werd er slechts 1 vervroegd uitgezonden op 23 februari 2012. Oorspronkelijk was de startdatum van de serie 7 maart 2012. De dag na aflevering 1 vond het interview plaats en nog een dag later werd besloten de stekker uit de serie te trekken.

Mariëlle Tweebeeke vertelde dat ze het gesprek in ‘Nieuwsuur’ totaal op gevoel deed. “Ik deed allerlei dingen die je normaal niet doet. Maar het moest gewoon, dit moest er uit.”

Eindredacteur Bas Haan voegde toe dat De Tegel een fantastische bekroning is, omdat de hele redactie aan het project heeft gewerkt. “Tweebeke heeft het heel goed gedaan. Maar ook de 3 heren die aan tafel zaten.”

Andere Tegels waren er voor de reconstructie van het Cathuisoverleg in de Volkskrant van Robert Giebels en Jan Hoedeman van de Volkskrant.

Ook de Haagse redactie van RTL Nieuws kreeg een Tegel, voor de de beste nieuwsproductie van 2012 over de inkomensafhankelijke zorgpremie.

De reconstructie van de Facebookrellen in Haren van het Dagblad van het Noorden en RTV Noord krijgt De Tegel 2012 voor de categorie Onderzoek. “Het gaat goed met de regionale kranten,” concludeerde presentatrice Eva Jinek.

Kijk hieronder naar het gelauwerde interview van Mariëlle Tweebeeke met Reinout Oerlemans, producent van het programma ‘Tussen Leven En Dood’ en VuMC-voorzitter Elmer Mulder en Jaap Bonjer, hoofd van de spoedeisende hulp van dat ziekenhuis.

Lees ook:Slechts 1 vrouw genomineerd voor LIBRIS Literatuur Prijs
Lees ook:Sacha de Boer was eerste keuze van Willem-Alexander & Maxima voor interview
Lees ook:Mariëlle Tweebeeke opnieuw genomineerd voor Sonja Barend Award
Lees ook:Wie wordt de nieuwe koningin van het Acht Uur Journaal?
Lees ook:Libanese TV-presentatrice snoert islamist de grote mond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>