De top tien feminist celebs van 2014

Emma-Watson-HeForSheFeminisme anno nu heeft een laagje glamour. Voor de die hards uit de tweede feministische golf van de jaren ’70 is dat wel wennen en er is ook heel makkelijk kritiek op te leveren.

Maar bekendheden zijn belangrijke boodschap-dragers in deze maatschappij, dat weten alle marketing mensen.

En dus is het goed dat beroemde vrouwen de boodschap van de gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen en alle misstanden die er op dat gebied nog zijn in de wereld, uitdragen.

De Ms. Foundation for Women en Cosmopolitan.com hebben een lijst samengesteld met een top 10 van de zogenaamde celeb feminists van het jaar en Emma Watson is de nummer 1…..

Als UN Goodwill Ambassadrice hielp ze met de oprichting van het He for She programma en ze hield een fenominabele speech waarin ze mannen opriep de feministische zakdoek op te rapen door hen te laten vertellen dat gender-gelijkheid ook voor iedereen belangrijk is.

De complete lijst:
1. Emma Watson
2. Laverne Cox
3. Rachel Maddow
4. Beyoncé
5. Cher
6. Amy Poehler
7. Tina Fey
8. Meryl Streep
9. Mindy Kaling
10.Ann Curry

“We feliciteren alle feministes elke dag weer, maar vandaag geven we een extra pluim aan bekende vrouwen die meehlepen de boodschap van gelijkheid uit te dragen” aldus voorzitter Teresa Younger van Ms. Foundation in een verklaring. “Elke vrouw op de lijst heeft de term feministe omarmd, zich uitgesproken voor vrouwenrechten en tegen seksisme.”

Lees ook:Meryl Streep onthult dat Walt Disney een seksist was
Lees ook:73-jarige Tina Turner staat op de cover van VOGUE
Lees ook:Meryl Streep werd ooit ‘te lelijk’ bevonden voor rol in King Kong
Lees ook:#HeForShe van Emma Watson loopt als een tierelier
Lees ook:Victoria Beckham, Malala en Emma Watson inspireren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>