Nelly Frijda ontvangt Ere-Rembrandt en Ma Flodder was niet haar hoogtepunt

Nelly Frijda ontving vanmiddag een oeuvreprijs tijdens de uitreiking van de Rembrandt Awards in het Amsterdamse American Hotel.

Daarbij tekende zij aan dat de rol van Ma Flodder in een paar van de succesvolste Nederlandse films ooit, niet haar hoogtepunt was……

De 78-jarige actrice noemde het toneelstuk ‘Dagboek van Anne Frank’ als eerste toen filmpresentator René Mioch haar vroeg te kiezen uit de tientallen producties waaraan zij meewerkte.

De prijs voor de beste Nederlandse film van 2013 volgens de kijkers van Veronica en lezers van het omroepblad niet naar de gedoodverfde winnaar ‘Soof’, maar naar de natuurfilm ‘De Nieuwe Wildernis’.

Ook bij de beste actrice van 2013 week de smaak van de Veronicaleden af van het bioscooppubliek. Zij waren niet zozeer onder de indruk van Lies Visschedijk, maar van Angela Schijf in haar rol van alleenstaande moeder en advocate in de thriller ‘Daglicht’, die het qua bezoekscijfers lang niet zo goed deed als ‘Soof’.

Lees ook:Femke Janssen viert het succes van haar zussen Antoinette & Marjolein Beumer
Lees ook:Trailer speelfilm SOOF, naar de columns van Sylvia Witteman
Lees ook:Antoinette Beumer wint prijs met haar film JACKIE
Lees ook:Gooische Vrouwen II bekroond tot beste film van afgelopen seizoen
Lees ook:Veerle Baetens wint prijs op Tribeca Film Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>