Brigitte Kaandorp onderscheiden met Dirk Witte Oeuvre Prijs

Foto: Patricia Steur

Brigitte Kaandorp is uitgeroepen tot winnaar van de 3e Dirk Witte Prijs.

Deze onderscheiding is bestemd voor een cabaretier of kleinkunstenaar die zich al vele jaren verdienstelijk maakt voor het Nederlandstalige kleinkunstlied en die zijn of haar repertoire zelf schrijft.

Dat meldt Theaterkrant.nl.

‘Originaliteit, ongegeneerdheid en vakmanschap. Die kwaliteiten zijn alle drie terug te vinden in de liedjes van Brigitte Kaandorp. Naast oorspronkelijkheid en grensoverschrijdend woordgebruik bezit ze een enorme dosis vakmanschap. Aanvankelijk waren haar teksten alleen bedoeld om een zaal aan het lachen te krijgen, en liefst zo hard mogelijk, maar de laatste jaren schrijft Brigitte ook kalmere nummers en bij die ingetogen nummers kun je beter horen hoe goed ze in elkaar zitten. De grote lijn is goed, en de details ook.’

Aldus de jury die dit jaar bestond uit recensente Rinske Wels, tekstdichter Ivo de Wijs en kleinkunstenaar Fred Florusse.

De naamgever van de prijs is de Zaandamse tekstschrijver en zanger Dirk Witte (1885-1932), die de basis legde voor het Nederlandse kleinkunstlied. Zijn bekendste lied is ‘Mens durf te leven’.

Op 18 november wordt de prijs uitgereikt, die bestaat uit een penning en €1000,= aan Brigitte Kaandorp tijdens de Avond van het Kleinkunstlied in het Zaantheater in Zaandam.

Eerdere winnaars waren de inmiddels overleden Maarten van Roozendaal in 2011 en Daniël Lohues in 2012.

Foto bovenaan: Patricia Steur

Lees ook:Heeft Brigitte Kaandorp dan eindelijk het juiste Oranjelied gemaakt?
Lees ook:Liselore Frowijn ontvangt de Frans Molenaar Couture Prijs
Lees ook:Maaike Ouboter zingt ode aan Maarten van Roozendaal terwijl die sterft
Lees ook:Radio- en TV-maakster Ilse Wessel overleden
Lees ook:MARGRIET Winterfair verwelkomt miljoenste bezoeker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>