Hadewych Minis wint Gouden Kalf voor rol in BORGMAN

Foto: John Spijkers

Het Gouden Kalf voor Beste Actrice is vanavond uitgereikt aan Hadewych Minis voor haar rol in Borgman.

Deze film van Alex van Warmerdam en zijn broer Marc van Warmerdam is de grote winnaar van dit jaar met ook een kalf voor Beste Film en Beste Scenario

“Dankje wel. Wauw!”, was Hadewychs eerste reactie toen ze het beeld in ontvangst nam.

(Foto: John Spijkers)

Zichtbaar geëmotioneerd bedankte ze iedereen die voor haar belangrijk is. “Ik wil alle crewleden en acteurs van Borgman bedanken. We hebben zo’n geweldige tijd gehad. En mijn lieve man en mijn lieve zoon… Dit Kalf is een motivatie voor mij om voor altijd mijn dromen na te jagen!”

Borgman vertelt over een mysterieuze vreemdeling die op een dag aanbelt bij een luxe villa, met alle gevolgen van dien voor de bewoners.

Op een dag staat een zwerver (Jan Bijvoet) voor het huis van de familie van Schendel, een witte villa annex bunker die een curieuze kruising vormt tussen yuppenarchitectuur en Sovjetconstructivisme.

De man vraagt om een bad, maar huisvader Richard (Jeroen Perceval) weigert hem de toegang. Als de zwerver vertelt dat hij eens verpleegd is door zijn vrouw Marina, die dit echter ontkent, wordt Richard agressief en gaat hij hem flink te lijf in de voortuin.

Marina (Hadewych Minis) maant Richard binnenshuis tot rust en wil de vreemdeling verplegen, maar hij is al verdwenen. Niet voor lang, de man blijkt duikt op verschillende plekken op, wordt een steeds groter onderdeel van Marina’s leven en wordt via een slinks spel als tuinman onderdeel van het gezin.

De zonderlinge man, Camiel Borgman genaamd, speelt op een gewiekste, haast onoverkomelijke wijze man, vrouw, 3 kinderen en de Deense au pair Stine (Sara Hjort Ditlevsen) tegen elkaar uit.

Lees ook:Georgina Verbaan en Hadewych Minis ontvangen gouden kalveren
Lees ook:Ontmoet 100 machtige vrouwen in de Stadsschouwburg!
Lees ook:De Melkfabriek: borstvoeding is te gek, maar geen heilig moeten
Lees ook:Vrouwen strijden zondag om presidentschap Brazilië
Lees ook:OPZIJ: de top 100 machtige vrouwen allemaal in de Stadsschouwburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>