Alle academische jaarprijzen TU/e zijn gewonnen door vrouwen

RosieScienceDe Eindhovense universiteit is de vrouwvriendelijkste van het land.

Iets anders kunnen wij niet constateren nadat ze vorige week berichtten dat ze alleen nog maar vrouwelijke hoogleraren aannemen en vandaag met het nieuws naar buiten komen dat alle academische jaarprijzen zijn toegekend aan vrouwen………

Gisteren werden ze bij de sluiting van het studiejaar vrijdag uitgereikt.

De Eindhovense universiteit zet met de TU/e Academic Awards 2013 het beste afstudeerwerk, ontwerprapport en promotieproject in de spotlights.

11 kandidaten streden om de prijs voor het beste afstudeerwerk. Volgens de jury was Nina Holz Amorim de Sena van de faculteit Bouwkunde de beste. Haar masterstudie ‘Ilhas: filling the gaps’ gaat over oude, kleine huisjes in Porto, Portugal. Nina ontwikkelde een plan dat bewoners van deze ‘Ilhas’ hun eigen woonsituatie kunnen verbeteren.

Voor het beste ontwerprapport waren 8 kandidaten genomineerd. Si Zeng van de faculteit Scheikundige Technologie won uiteindelijk in die categorie. Zij schreef een rapport over een milieuvriendelijk scheidingsproces van DMC (Dimethylcarbonate), een product dat onder andere wordt gebruikt als oplosmiddel voor coatingmateriaal.

16 studenten dongen tenslotte mee naar de jaarprijs voor het beste promotieproject. Maartje Bastings won met haar onderzoek naar medische toepassingen van biomaterialen.

Lees ook:Niňa Weijers wint OPZIJ Literatuurprijs met haar romandebuut
Lees ook:TU Eindhoven wil alleen nog vrouwen aannemen
Lees ook:De moeder van Nina Blom maakte haar opzettelijk ziek
Lees ook:Zie hier: Red’s Hot Women 2013!
Lees ook:Opening Academisch Jaar Maastricht in teken van de vrouw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>