Oprah Winfrey wil NBA team van negerhater kopen

TylerOprahEssenceOprah Winfrey mengt zich steeds nadrukkelijker in de rel rond Donald Sterling, eigenaar van Los Angeles Clippers.

De kans is groot dat de steenrijke Sterling de club na zijn discriminerende teksten moet verkopen en Oprah is één van de kandidaten…..

Op een uitgelekte geluidstape is te horen dat Sterling (70) tegen zijn 40 jaar jongere vriendin zegt dat ze niet met zwarte mensen op de foto moet gaan en dat ze geen Afro-Amerikanen moest meenemen naar wedstrijden van ‘zijn’ Clippers.

De teksten zorgden voor veel ophef en kwamen Sterling al op een levenslange ban van de National Basketball Association (NBA) en een boete van 2,5 miljoen euro te staan.

De kans is groot dat diezelfde NBA nu bepaalt dat Sterling zijn club moet verkopen.

Oprah Winfrey zou volgens ESPN samen met 2 andere rijke ondernemers overwegen de club over te nemen. Ook de naam van basketbal-legende Magic Johnson wordt daarbij genoemd.

Sterling kocht de Clippers in 1981 voor 12,5 miljoen dollar. De waarde van de club wordt nu geschat op 575 miljoen dollar (415 miljoen euro).

Lees ook:Oprah Winfrey nog steeds de machtigste beroemdheid
Lees ook:Oprah Winfrey doneert 12 miljoen aan museum over Afro-Amerikaanse cultuur
Lees ook:Madonna is reeds miljardaire
Lees ook:FORBES bombardeert Beyoncé tot beroemdheid van het jaar
Lees ook:Oprah Winfrey is nu ere-doctor in de rechten aan de universiteit van Harvard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>