Bedrijf Marlies Dekkers is bankroet

Marlies-Dekkers-Undressed-store-fashion1Ze voeren al even door zware wateren, maar nu is het toch gebeurd. Het bekende lingeriebedrijf van Marlies Dekkers is bankroet.

De Rotterdamse rechtbank sprak vandaag het officiële faillisement uit…….

Het bedrijf had in het gebroken boekjaar 2012 een verlies van 2,9 miljoen euro. Ook zou Dekkers een hoge schuld hebben bij de Rabobank, die haar tot 1 september de tijd had gegeven nieuwe geldschieters te vinden.

Marlies heeft inmiddels een geldschieter gevonden en gaat wel een doorstart maken.

De winkels in Amsterdam (Berenstraat), Rotterdam, Breda, Utrecht, Antwerpen en Maasmechelen blijven open. De andere winkels gaan dicht. Een aantal shops in het buitenland wordt ook voortgezet. 35 van de 100 werknemers behouden hun baan.

“Het investeringsfonds Karmijn Kapitaal is een overeenkomst aangegaan om met gezonde en veelbelovende onderdelen een doorstart te maken”, meldt de website voor ondernemers sprout.nl. Dekkers zelf komt in de directie en de nadruk zal meer op e-commerce komen te liggen.

Marlies twitterde vanmiddag: ‘Mixed feelings! Happy with a new start but sad to leave the old behind…’

Marlies Dekkers werd wereldberoemd, vooral door beha’s te produceren met bandjes boven de cups. De Rotterdamse werd in 2007 niet alleen uitgeroepen tot Zakenvrouw van het jaar, maar won ook in New York de CILA Award voor Best Fashion lingerie. Begin 2008 ontving Dekkers uit handen van de burgemeester van Parijs de Creator of the Year Award.

Dekkers laat aan entertainmentnieuwsdienst BuzzE weten dat ze een spannende en verdrietige dag achter de rug heeft. Ze was er niet bij in de rechtbank. “Ik vond het belangrijker om bij mijn personeel te zijn.”

Lees ook:Onderneemster Marlies Dekkers roept motivatieprijs voor vrouwelijke kunstenaars in ‘t leven
Lees ook:Marlies Dekkers gaat in de haute couture
Lees ook:Marlies Dekkers zou haar heldin Angela Merkel graag kleden
Lees ook:Vrouwelijk investeringsfonds: ‘Bedrijf Marlies Dekkers is geen ziek kasplantje
Lees ook:Lingerie-koningin Marlies Dekkers opent exclusief Bed & Breakfast

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>