OPZIJ komt voor de 2e x met een OPHIJ

OPZIJ, dat zich tegenwoordig als vrouwelijk opinieblad afficheert, brengt volgende week voor de 2e x een manneneditie uit. Deze OPHIJ werd vorig jaar voor het eerst uitgebracht bij de herlancering van OPZIJ.

“Met OPHIJ willen we benadrukken dat emancipatie niet alleen een vrouwenzaak is”, aldus hoofdredacteur Irene de Bel. “De artikelen belichten emancipatie onderwerpen vanuit mannelijk perspectief.”

OPHIJ / OPZIJ wordt een zogenoemde kantelcover. Op de ene cover staat televisie-presentator Cornald Maas. In een interview vertelt hij hoe hij zich irriteert aan hokjesdenken. “Ik kan er totaal niet tegen als zogenoemde goede smaak je dwingend wordt opgelegd.”

Daarnaast aandacht voor single vaders die alleen hun kinderen opvoeden, de trend van ‘echte mannen’-weekenden, hoe we de 3e generatie moslimjongeren binnenboord kunnen houden, een column van cabaretier Micha Wertheim, een fotostrip van Ype Driessen en Ionica Smeets en een interview met Linda de Mol over de belangrijkste mannen in haar leven.

Op de andere cover staat de woordvoerder van de Amsterdamse politie Ellie Lust. Zij gaat onder meer in op de heersende angst in de LHBT-gemeenschap na de schietpartij in Orlando en het toenemende homogeweld in Nederland. Lust: “Als ik langs een groepje Russische toeristen loop, kan ik de neiging hebben om Boukjes hand los te laten.”

Vanaf volgende week donderdag 4 augustus 2016 in de winkel of digitaal te lezen via Blendle en Bliyoo.

Lees ook:Lezeressen OPZIJ vandaag verblijd of opgeschrikt door OPHIJ
Lees ook:Feministisch maandblad OPZIJ geeft in april OPHIJ erbij
Lees ook:3 debutantes genomineerd voor OPZIJ Literatuurprijs
Lees ook:Mannen gediscrimineerd met wasmachine-actie SBS6
Lees ook:Na OPHIJ ligt er dinsdag een speciale QUOTE voor vrouwen in de schappen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>