De nieuwe Iron Man is een vrouw

Superhelden zijn steeds vaker superheldinnen. De nieuwe Thor is een vrouw, en Spider-Man heet tegenwoordig Miles Morales. Als Tony Stark na de volgende Civil War-film met pensioen gaat, wordt zijn plek ingenomen door de 15-jarige Riri Williams.

Dat maakte Marvel Comics, de Amerikaanse uitgever van stripverhalen in Time Magazine bekend.

“Dit verhaal van een jong, slim meisje dat getekend is door ellende en zinloos straatgeweld, maar toch nog gaat studeren, was erg inspirerend voor mij”, aldus auteur Brian Michael Bendis.

Hij introduceerde Riri al in een eerder Iron Man-verhaal van de Civil War II-serie. Daarin valt de briljante Riri op bij Tony Stark nadat ze eigenhandig een hightechsuperpak heeft ontwikkeld. Wat het superpak van Riri zoal kan, laten de makers nog even in het midden.

Het Iron Man-personage bestaat al sinds 1963. Tony Stark is een technisch wonderkind dat wapens ontwikkelt. In de films speelt Robert Downey Jr. al bijna 10 jaar het personage.

Lees ook:‘The Iron Lady’ is terug; in de bioscoop dan
Lees ook:‘De moord op Margaret Thatcher’ nu in het Nederlands
Lees ook:Net5 komt dit najaar met serie over carrièrevrouwen
Lees ook:Amy Schumer ‘pleit Bill Cosby onschuldig’
Lees ook:Tijd voor een vrouw in ZOMERGASTEN: Saskia Noort

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>