Nieuw blog ontbloot seksisme op werkvloer Hollywood

#SPSTWDDe vrouwen van Hollywood hebben besloten niet meer te wachten op verborgen correspondenties om de onrechtvaardigheid die ze moeten doorstaan, om aan het licht te brengen dat er veel seksisme is op de beroemdste werkvloer ter wereld.

Massaal vertellen ze over de seksistische uitlatingen die ze dagelijks naar hun hoofd gesmeten krijgen.

Shit people say to women directors is een collectief en anoniem dagboek voor vrouwen in de wereld van TV en film om hun aanvaringen met seksisme te delen met de wereld.

Eerder kwam The Center for the study of Women in Television & Film reeds met ontluisterende cijfers over de ondervertegenwoordiging van vrouwen in de filmindustrie.

Slechts 23% van de films uit 2014 werd door vrouwen geregisseerd. Ook andere incidenten brachten de ongelijkheid tussen de seksen aan het licht.

Zo onthulde de gelekte e-mails van Sony dat actrices Amy Adams en Jennifer Lawrence een aanzienlijk lagere beloning kregen dan hun mannelijke tegenspelers uit de film ‘American Hustle’.

En nadat Oscarwinnares Charlize Theron hiervan te horen kreeg, eiste ze rechtvaardigheid. Ze slaagde erin om voor haar volgende film, de sequel van ‘Snow White and the Huntsman’ exact hetzelfde salaris te krijgen als jager van dienst Chris Hemsworth.

De oprichters van de blog, die anoniem willen blijven, gaven aan nieuwssite Mashable toe dat ze nooit hadden verwacht dat het zo succesvol zou worden. ‘We kregen meer inzendingen dan we hadden kunnen hopen.’

Toch beseffen ze dat de weg naar gelijke rechten voor vrouwen nog lang is: ‘Deze blog zal het probleem niet oplossen, maar het is een begin.’

Lees ook:Een film voor alle Marokkaanse vrouwen, overal ter wereld
Lees ook:God is een ‘zij’!
Lees ook:Erin Brockovich vanavond bij Antoinette Hertsenberg aan tafel
Lees ook:Website verzamelt verhalen over seksisme in universiteitskringen
Lees ook:‘Silent Ones’ van Ricky Rijneke in de prijzen op filmfestival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>