Miranda July maakte app om ook weer eens normaal te praten

MirandaJulySomebodyApp‘Sms’en is ordinair, bellen is ongemakkelijk en e-mailen is oud’, aldus de verklaring bij de lancering van Somebody.

De Canadese filmmaakster Miranda July heeft de nieuwe berichtenapp in samenwerking met modehuis Miu Miu ontwikkeld…….

Hiermee kunnen mensen berichten doorgeven aan bekenden. De teksten gaan echter niet naar de persoon in kwestie, maar iemand die in zijn of haar buurt is.

Deze vreemdeling brengt de boodschap vervolgens mondeling over aan de vriend, die zo dus niet alleen een leuk bericht van een bekende krijgt, maar een nieuwe ontmoeting met een ónbekende op te koop toe.

Dit treffen hoeft niet te leiden tot een ontluikende vriendschap, maar Miranda July hoopt dat mensen door haar app gaan nadenken over de gevoelens die de smartphone hen bezorgt.

Ze ziet de app als een sociaal experiment. “Somebody is geen vervanging van chatten of e-mail, maar ik vind het belangrijk om na te denken over wat het gebruik van mijn telefoon me oplevert. Waar ik uiteindelijk echt blij van word zijn de vluchtige contacten met vreemden, zoals een vrouw helpen die haar boodschappen heeft laten vallen. Daar word ik gelukkig van: menselijkheid!”

Naast de app zijn er ook Somebody-hotspots bij diverse musea in de Verenigde Staten.

Uiteraard maakte July ook  een filmpje bij de app. Daarin is ze zelf te zien als jarige job in een restaurant, die via een serveerster ten huwelijk wordt gevraagd door haar afwezige vriend.

Lees ook:Stop het leedvermaak en hoongelach over Heleen Mees!
Lees ook:KIJKEN: Birsen, een Turks-Nederlandse schrijfster met autisme en ambitie
Lees ook:Ook de 19-jarige Saga Backman stierf door partnergeweld
Lees ook:Cabaretière parodieert irritante Instagram-celebs
Lees ook:Zenderbaas Justine Huffmeijer gaat van Net 5 naar RTL 5

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>