Pikante bikini-foto’s zullen een vrouw levenslang achtervolgen

LaurenSilvermanToen vorige week bekend werd dat talentenjager Simon Cowell de echtgenote van zijn beste vriend Lauren Silverman zwanger gemaakt had, werd dit nieuws geïllustreerd met foto’s van de bewuste vrouw in bikini.

Reeva Steenkamp mocht dan dood zijn aangetroffen in het huis van Bladerunner Oscar Pistorius, het waren haar ‘hottest bikini photos’ die de meeste aandacht trokken……….

Aldus blogster Rhiannon Lucy Cosslett van The Vagenda.

Het zijn slechts 2 voorbeelden dat de zogenaamde bikini-theorie, schrijft zij.

“Deze theorie is grenzeloos”, aldus Cosslett in The Guardian. “Silverman is namelijk niet alleen zwanger, ze boog ook kort gebroekt voorover op een boot. Weer bewijs voor de bikini-theorie: als, op welk moment ook in haar leven, een vrouw in het nieuws komt, als ze ooit gekiekt is in een bikini, minirok of superkort broekje, dan zullen die foto’s blijven opduiken tot vermaak van de zaak.”

DavidCameronCosslett verduidelijkt haar standpunt met hun premier. “Als er bericht wordt over David Cameron gaat dat toch ook niet altijd vergezeld van die beruchte foto in zijn bloemen-zwembroek? Mocht hij zich toevallig vooroverbuigen op zijn boot, zouden we dan ook een close-up krijgen van zijn perzikkleurige achterste? Nee toch!”

Cosslett merkt op dat de bikini-theorie niet alleen het manvolk dient, maar dat ook vrouwen dergelijke foto’s willen. “Omdat zij van kinds af aan geleerd hebben om zich af te vragen waarom hun eigen benen er niet zo uitzien als die van de vrouw op de foto.”

Tot haar grote spijt moet Cosslett concluderen dat het tonen van vrouwelijke huid een van de weinige manieren is om als vrouw het nieuws te halen: “En dit is dan 2013.”

Reacties op de blog bleven niet uit. Opvallend waren de reacties waarin benadrukt werd dat ook foto’s van mannen, met ontbloot bovenlijf, vaak opduiken bij berichten die niets met hun lijf als zodanig te maken hebben. Hierbij werd David Beckham veelvuldig genoemd.

Lees ook:Spaanse consumentenbond fluit kinder-bikini’s met borstvulling terug
Lees ook:Vrouwen van tegen de 60 voelen zich kiplekker in bikini
Lees ook:De bikini bestaat 70 jaar: gruwel of zegen?
Lees ook:Ook Koeweit verklaart de oorlog aan westerse blootgewoontes
Lees ook:Vrouwen van boven de 50 gaan vaker topless dan jongeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>