Computer maakt seksistische grappen

RosieJokesIk ben geen ICT’er, maar ik weet er wel zoveel van dat alles wat uit een computer komt er ooit door een mens is ingestopt.

Zo ook van een computer die geprogrammeerd is om grappen te maken. Die zijn namelijk behoorlijk seksistisch……

Dat meldt NUtech.nl.

Het was helemaal niet de bedoeling van de Universiteit van Edinburgh een computer te maken die specifiek seksistische grappen zou vertellen. In plaats daarvan is de computer geprogrammeerd grappen volgens een vast stramien te maken.

De grappen hebben altijd de vorm van een statement gevolgd door de punchline. De computer was zo ingesteld dat hij daarbij steeds een onwaarschijnlijk verband probeerde te leggen tussen twee woorden.

Het probleem is dat er in de meeste gevallen grapjes gemaakt worden over mannen en vrouwen. “Ik heb mijn vrouwen graag zoals ik mijn benzine heb: natuurlijk”, is er eentje.

Volgens David Matthews, een computerwetenschapper die aan het project meewerkte, kan een computer vrij makkelijk ‘geleerd’ worden grappen volgens een bepaald stramien te maken. “De heilige graal voor kunstmatig gemaakte grappen zijn de culturele verwijzingen”, aldus Matthews. “Dat is echter erg moeilijk klaar te spelen.”

De digitale lolbroek vertelde zijn grappen al aan een menselijk publiek, dat wel moest lachen, maar niet zo hard als wanneer een mens de grappen vertelde. Het ding wordt gepresenteer tijdens de jaarlijkse bijeenkomst voor computergestuurde taalverwerking in Bulgarije.

Meer grappen
Een paar andere grappen van de computer gaan als volgt:

‘Ik heb mijn jongens graag zoals mijn koolstofmonoxide: geurloos.’

‘Ik heb mijn mannen graag zoals mijn eikels: begraven.’

Vooralsnog voel ik mij niet beledigd.

Lees ook:Ook heren hebben liefde nodig: #Meninist
Lees ook:Fotografe maakt internetkunst van haar gebroken hart
Lees ook:Waarom is de loonkloof m/v in de bankensector het grootst?
Lees ook:Laura Jansen zingt de sterren van de liefdesverdriet-hemel
Lees ook:Leon de Winter maakt Sylvia Witteman koppie kleiner na ‘Anne Frank humor’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>