Vrouwen-discriminatie in Silicon Valley

RosieTech-600x399Afgelopen weekend meldde we reeds over Tina Huang een ex-werkneemster van Twitter die een rechtzaak heeft aangespannen tegen genoemd bedrijf vanwege vermeende discriminatie op basis van gender.

Maar meer grootheden uit de tech-wereld liggen momenteel onder feministisch vuur.

In Silicon Valley stapelen de dossiers zich op.

Huang, die in 2009 bij het bedrijf als programmeur begon, is een zogenaamde class action-rechtszaak begonnen, wat inhoudt dat zij een grotere groep vrouwen vertegenwoordigt.

Haar advocaat meldde gisteren in de San Francisco Chronicle dat discriminatie van vrouwen een ‘systeemprobleem’ is in Silicon Valley. Bij Twitter zijn vrouwen goed voor 30% van het personeelsbestand, in andere technische sectoren is dat nog minder.

Enkele dagen eerder had ook een vroegere Facebook-werkneemster een klacht ingediend tegen ‘s werelds grootste sociaalnetwerk. Zij beweert dat ze in 2013 ontslagen werd, nadat ze geklaagd had over discriminatie door haar baas. Facebook ontkent de beschuldigingen.

Lees ook:Vrouwelijke Twitter-werknemers klagen bedrijf aan
Lees ook:Hoogopgeleide Silicon Valley-vrouwen houden eitjes in diepvries-parties
Lees ook:Chinese Alibaba heeft meer topvrouwen dan Silicon Valley
Lees ook:Techvrouwen: zie ik eruit als een ingenieur?
Lees ook:5% meer vrouwen bij Microsoft in 1 jaar tijd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>