Google zoekt meer vrouwen

google-womenLange tijd wilde GOOGLE niks kwijt over de diversiteit van hun personeelsbestand. Nu hebben ze middels een blog hun cijfers bekend gemaakt,

30% van de werknemers vrouw is en 39% een minderheid (waarvan 30 procent Aziatisch).

GOOGLE zegt zelf dat ze nog een lange weg te gaan hebben.

Dat meldt NRC Carrière vandaag.

Laszlo Bock, verantwoordelijk is voor het personeelsbeleid, schrijft in het blog dat het bedrijf ‘de uitdaging’ van een diverser personeelsbestand alleen kan aangaan wanneer ze openheid van zaken geven. Er is de laatste tijd veel kritiek op de dominantie van blanke mannen in Silicon Valley.

Met hun 30% vrouwen ‘in huis’, moet GOOGLE tech-bedrijven in de S&P 500 voor zich dulden. IBM, Motorola, Hewlett-Packard en Texas Instruments behoren tot de bedrijven die het beter doen.

Van alle diploma’s die er worden uitgereikt op IT-opleidingen gaat er maar 18% naar een vrouw, verdedigt Block zich. Om er aan toe te voegen dat het bedrijf al 40 miljoen dollar heeft uitgegeven om vrouwen en minderheden naar computeropleidingen te krijgen.

Zo’n inkijkje in het personeelsbestand is niet vanzelfsprekend. Slechts 166 van de 500 bedrijven in de S&P is eerlijk over de verdeling van mannen, vrouwen en minderheden. Apple, Facebook, Yahoo en Oracle houden dat vooralsnog geheim.

GOOGLE geeft nog geen openheid van zaken over de diversiteit in de top van het bedrijf.

Lees ook:Google wil veelkleuriger personeelsbestand
Lees ook:5% meer vrouwen bij Microsoft in 1 jaar tijd
Lees ook:Google wil meer vrouwen in de boardroom
Lees ook:Ondanks Sheryl Sandberg is Facebook een testosteron-bolwerk
Lees ook:Ruth Porat wordt CFO bij Google

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>