Qua zelfvertrouwen kunnen vrouwen veel van mannen leren

atlanticIn Amerika is het boek reeds een bestseller en de schrijfsters waren al te gast bij ‘The View’. ‘Good Morning America’ en ‘CBS This Morning.

Kathy Kay & Claire Shipman schreven ‘The Confidence Code.

Vrouwen hebben te weinig zelfvertrouwen, terwijl hun mannelijke collega’s zich door zelfoverschatting overal doorheen slaan……..

De Britse Kay en de Amerikaanse Shipman zijn allebei journalistes en allebei onzeker, meldt TROUW.

Ze boekten grote successen, maar de zenuwen en de twijfelachtigheid werden er niet minder om.

Als je zelfverzekerd bent, maakt het niet uit of je goed bent
Dat soort doemdenken weerhoudt vrouwen van groter succes, concluderen Kay en Shipman in hun boek. Met de hulp van verschillende onderzoekers ontdekten ze dat alleen ‘goed zijn’ niet genoeg is om je staande te houden in de professionele jungle. Succes wordt voor een groot deel bepaald door de hoeveelheid zelfvertrouwen.

Zo geeft professor Ernesto Reuben van de Columbia Business School aan dat mannen zich in 30% van de gevallen overschatten. Hoe meer je gelooft dat je bepaalde functies aankunt, hoe meer anderen het je toevertrouwen.

Neelie Kroes kaartte de onzekerheidskloof tussen mannen en vrouwen recent ook al aan. Mannen zijn gehaaider, zei ze. Ze durven meer. “Als vrouwen niet zeker weten of ze iets kunnen, doen ze het niet.”

En ook dat blijkt uit een van de onderzoeken die Shipman en Kay aanhalen. Waar vrouwen bij een vacature van mening zijn dat ze aan alle eisen moeten voldoen, denken mannen dat 60% al voldoende is. “We willen perfect zijn”, zegt Kay een interview in ATLANTIC. Maar, maant ze: “Als perfect je standaard is, ga je nooit goed genoeg zijn.”

Lees ook:Carrièrevrouw kan de broek beter niet aan hebben
Lees ook:Sales is Sexy, zeker voor vrouwen, vindt Lucinda Douglas
Lees ook:Neem een menopauzaal dagje in Utrecht!
Lees ook:Vrouwelijke ‘young potentials’ hebben minimaal zoveel ambities als de mannen
Lees ook:Wat is er mis met gebochelde, manke mannequins?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>