High Tech Tea Twente: bèta-meiden aan de petites fours

hightea_ladiesNeelie Kroes heeft in een vandaag gepubliceerd rapport aangetoond dat als meer vrouwen in de ICT gaan werken en daar ook blijven, de sector veel meer geld gaat opleveren.

Belangrijk is dus dat er genoeg toestroom is van vrouwelijke studenten richting Bètastudies, die voor veel mensen nog synoniem zijn aan testosteron.

Wij vrouwen hebben daar maar een klein beetje van (net als mannen een beetje oestrogeen), maar echt genoeg voor een Bèta-opleiding en daarom flirt de Technische Universiteit Twente met vrouwen.

Voor de 6e x organiseerden zij daartoe de High Tech Tea op hun Campus…..

Dat meldt het RTL-Z.

Aan 250 vwo-sters uit heel Nederland vertelden studentes van de UT waarom techniek toch echt iets anders is dan alleen aan auto’s sleutelen. Via hun smartphone konden de jonge vrouwen een test invullen waaruit bleek welk type opleiding het best bij hen past.

De jaarlijks terugkerende wervingsacties lijken z’n vruchten af te werpen: aan de universiteit startten afgelopen september een kwart meer vrouwen dan 5 jaar geleden.

In Nederland is ongeveer 20% van de bèta/technische studenten in het hoger onderwijs vrouw. In bijvoorbeeld Italië ligt dit al een stuk hoger met 50%.

De vooroordelen die de meeste vrouwen hebben over technische studies zijn hardnekkig, vertelt woordvoerder van de TU Kim Bekman. “Techniek is saai, is zo’n cliché. Of ze denken dat ze alleen geschikt zijn als ze hun eigen band kunnen plakken.”

Op de vraag wat vrouwen wel met techniek kunnen is Bekman duidelijk. “Met technische geneeskunde kun je bijvoorbeeld via een computer operaties laten uitvoeren door robots. Een studente technische wiskunde van de TU voorspelt nu trends op Twitter. En een andere studente studeerde af in werktuigbouwkunde. Zij onderzoekt bij Philips geluiden van elektrische apparaten. Het is dus alles behalve saai.”

Lees ook:Steeds meer vrouwen aan een Bèta-studie
Lees ook:Prinses Maxima helpt mee Bêtameiden te inspireren
Lees ook:Femme Tech Awards voor vrouwvriendelijkheid in de technieksector
Lees ook:Meisjes met Bêta-pakket in laatste 10 jaar verdubbeld
Lees ook:Egyptische studente aangerand vanwege ‘foute’ roze trui

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>