Meer jongens melden zich aan voor de PABO

TeacherHet onderwijs feminiseert teveel en jongens hebben niet voldoende rolemodels. Daar is veel over gesproken en geschreven de afgelopen paar jaar.

Maar er is ook goed nieuws. Nu je als bankmedewerker of verzekeringsagent helemaal niet zo’n goede sier meer maakt, melden meet mannelijke studenten zich aan voor de Pedagogische Akademie Basis Onderwijs………..

Voor komend schooljaar 2013/2014 zijn 300 meer verzoeken tot aanmelding gekomen van mannen. Een stijging van 19%, zo blijkt uit cijfers van de Vereniging Hogescholen.

In 2012 kwamen zo’n 900 verzoeken binnen, nu is al sprake van 1200. Een woordvoerder spreekt van een ‘opvallende’ stijging, maar kan het niet verklaren. Hij benadrukt dat het overigens nog niet zeker is of ze allemaal worden aangenomen.

De PABO in Doetinchem bevestigt het beeld. Komend schooljaar bestaat eenderde van de studenten uit mannen. Normaal ligt het aandeel rond de 20%.

Studentcoördinator Jorik Huizinga denkt dat de stijging wellicht door de economische crisis komt.

“Het is een lastige tijd om een baan te vinden. Mannen denken misschien meer kans te maken om aangenomen te worden tussen alle vrouwen”, stelt hij in een reactie. Volgens Huizinga is bovendien het beeld van leraren veranderd. “Het is niet alleen meer vrouwen.”

Lees ook:Trend zet door: steeds meer vrouwelijke artsen en specialisten
Lees ook:Vrouwelijke studenten stoppen nog meer tijd in hun studie
Lees ook:6000 meer meiden dan jongens aan NL universiteiten
Lees ook:In alle EU-landen studeren nu meer vrouwen dan mannen
Lees ook:Feministisch statement De Tuinbroek is terug!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>