Hoe make-up bepaalt of je professioneel overkomt of niet

Het juiste gebruik van make up is natuurlijk dat je de sterke punten in je gelaat accentueert en de wat minder fraaie wat verdoezelt. Dat kan een fantastisch effect geven.

Helaas denken veel meisjes en vrouwen dat dat synoniem is aan het zo vol mogelijk plamuren van hun gezicht.

Dit is zeker het geval niet en de juiste hoeveelheid make up bepaalt ook de eerste indruk. Hoe die moet zijn hangt natuurlijk erg van de gelegenheid af…………..

Dat wordt bevestigd door een studie die uitgevoerd werd door verschillende Amerikaanse universiteiten in opdracht van Procter & Gamble.

De onderzoekers vroegen aan proefpersonen om verschillende vrouwen te beoordelen op bekwaamheid, vriendelijkheid, aantrekkelijkheid en betrouwbaarheid. Dat gebeurde aan de hand van foto’s waarop vrouwen stonden die ‘niet’, ‘natuurlijk’, ‘professioneel’ of ‘glamoureus’ opgemaakt waren.

Wanneer de proefpersonen slechts een halve seconde naar de foto’s mochten kijken, ging de score van de vrouwen omhoog naarmate ze meer make-up droegen. Maar als de deelnemers de foto’s mochten bestuderen, veranderden de beoordelingen totaal.

“Hoewel meer make-up nog altijd zorgde voor een hoge score op schoonheid en bekwaamheid en een even hoge score op vriendelijkheid, gaf men veel minder punten op betrouwbaarheid”, zegt studieleidster Nancy Etcoff.

Volgens de onderzoekers moeten vrouwen rekening houden met deze resultaten als ze een foto kiezen voor verschillende gelegenheden, bij bijvoorbeeld hun cv, een verkiezingspamflet of  een foto die zomaar op Facebook gezet kan worden.

Lees ook:Vrouwen stijgen sneller op carrièreladder met gestifte lippen
Lees ook:Manon Thomas kan behalve dansen ook denken
Lees ook:Harvard-studente maakt met haar printer make-up industrie overbodig
Lees ook:Vandaag ook ‘bloot’ naar je werk gegaan?
Lees ook:Kunstenares gebruikt eigen gezicht i.p.v. doek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>