Trouw geen alpha-mannetje als je een topcarrière ambieert

Het glazen plafond bestaat niet. De oorzaak dat sterke vrouwen het niet tot CEO schoppen ligt niet in de bestuurskamer, maar in de slaapkamer: het is de echtgenoot die het em doet………..

Aldus Lucy Kellaway vorig jaar in de Financial Times.

De belangrijkste reden dat alpha-vrouwen het niet tot CEO brengen is omdat ze een veel voorkomende, doch fatale fout maakten: ze hebben een alpha-man gehuwd. Deze theorie spreekt andere tegen, zoals die van Sylvia Hewlett van de Columbia University, die recent stelde dat vrouwen het niet tot de bedrijfstop brengen omdat ze daarvoor de interne steun van mannen nodig hebben, die daartoe niet bereid zijn omdat het dan zou kunnen lijken alsof ze een affaire hebben.

Niets daarvan, aldus Kellaway. De les voor de toekomstige vrouwelijke corporate managers is eenvoudig: kies een echtgenoot die mentaal je evenknie is, maar geen alphamannetje is. Eentje dus die ook in de schaduw kan vertoeven. Met andere woorden: de juiste man is het mannelijke equivalent van Kate Middleton, de echtgenote van de Britse prins William.

Lees ook:EU-commissaris Viviane Reding wil Verenigde Staten van Europa
Lees ook:Meer vrouwen aan de top doorbreekt tunnelvisie in de boardroom
Lees ook:Carrièrevrouwen moeten een bêta-man trouwen
Lees ook:Na OPHIJ ligt er dinsdag een speciale QUOTE voor vrouwen in de schappen
Lees ook:Feminist is geen scheldwoord: je bent er een voor je het zelf weet!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>