Feministische sweater met 40 jaar oude tekst is hit in modeland

Voormalig topmodel, tegenwoordig actrice Cara Delevingne droeg onlangs een sweater met de volgende boodschap: ‘The Future is Female’.

Dit is geen modegril. In 1975 werden voor het eerst T-shirts gemaakt met deze tekst op, speciaal gemaakt voor Labrys Books, de eerste vrouwen-boekenwinkel van New York.

Fotografe Liza Cowan maakte toen foto’s van vrouwen die er voor uitkwamen lesbisch te zijn. Een van haar vriendinnen droeg toen dit shirt. Recent kwam het kiekje op Instagram-account HerStory.

Onderneemster Rachel Berks uit Los Angeles was onder de indruk van de feministische tekst en besloot shirts en sweaters in een beperkte oplage met dezelfde tekst van 40 jaar terug te bedrukken. En ze gingen als warme broodjes.

Dankzij beroemde gezichten van Cara Delevingne en ook singer-songwriter St. Vincent is het inmiddels een hebbedingetje. Zorg dat je er eentje te pakken krijgt!

Lees ook:Bah vies, menstruatiebloed op Instagram
Lees ook:Cara Delevingne: ‘Stop met dat vagina taboe!’
Lees ook:Er ‘kleeft bloed’ aan deze feministische T-shirts
Lees ook:Amazon haalt vrouwonterende mishandelings- en verkrachtings- t-shirts uit de handel
Lees ook:De top 10 kledingbloggers vrouwen van ‘a certain age’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>