De 2 invloedrijkste mode-vrouwen

NatalieMassenetPhoebePhiloNatalie Massenet en Phoebe Philo.

Namen die misschien niet zo bekend in de oren klinken als die van Beyoncé en Hillary Clinton, maar ze staan wel in dezelfde lijst van invloedrijke personen, waar we gisteren over berichtten.

Twee modevrouwen die de top 100 lijst van TIME hebben gehaald.

Natalie Massenet richtte in 2000 de digitale luxeboetiek net-a-porter op. Online shoppen mag dan wel anno 2014 volledig ingeburgerd zijn, dat was het niet toen zij haar webshop oprichtte. Ze had een duidelijke visie en wist ontwerpers als Marc Jacobs en Jimmy Choo te overtuigen om mee te werken aan een nooit eerder getest businessmodel. Vandaag de dag is net-a-porter een gevestigde waarde en is Natalie mede verantwoordelijk voor de veranderingen die de laatste 10 jaar in de modesector hebben plaats gevonden.

In de lijst ook modeontwerpster Phoebe Philo, de creatieve directeur van het Franse modehuis Céline die haar carrière startte bij Chloé, als assistente van Stella McCartney. Toen die haar eigen label uit de grond stampte, nam Phoebe de prestigieuze positie over. Ze drukte 5 jaar lang haar stempel op het modehuis en op de vrouwenmode in het algemeen. Zo lanceerde ze onder meer de baby-doll jurk en houten wedges. Na een periode van rust en bezinning, ging ze in 2008 aan de slag als creatieve directeur van Céline, waar ze nu nog steeds aan het creatieve roer staat. Ze kreeg de kans om het ietwat oubollige modehuis volledig opnieuw uit te vinden en slaagde daarbij met glans. Haar collecties vertegenwoordigen een nieuwe vorm van luxe, namelijk minimalistische en draagbare mode waarbij Brits vakmanschap gecombineerd wordt met Parijse savoir-faire.

Naast deze vrouwen uit de modewereld staan in de lijst ook vrouwen terug uit de entertainment industrie. Niet alleen Beyoncé, maar ook Miley Cyrus, Amy Adams, Kerry Washington en voormalig topmodel Christy Turlington haalden de lijst.

Lees ook:Oprichtster Natalie Massenet vertrekt bij Net-a-Porter
Lees ook:Gaby Aghion van Chloé overleden: modeshow gaat vandaag door
Lees ook:Beyoncé en Hillary Clinton invloedrijkste wereldburgers
Lees ook:Laura van der Geest invloedrijkste Nederlandse
Lees ook:Rihanna is meestbeluisterde vrouw ter wereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>