Veiling uit nalatenschap modegoeroe Joke Veeze brengt €60.000,= op

Joke&DickVeezeVeilinghuis Gavelers verwelkomde in Akademie Vogue in Amsterdam gisteren honderden modeliefhebbers voor 3 sessies met totaal 750 veilingkavels, die uit de nalatenschap komen van Joke Veeze.

Zij was van 25 jaar lang directrice van Akademie Vogue en overleed in mei van dit jaar op 68-jarige leeftijd.

De volledige netto opbrengst komt ten goede aan de Joke Veeze Foundation ter ondersteuning en stimulering van getalenteerde modestudenten…….

Het duurste topstuk, een zwart leren Chanel tas ging voor €1800,= naar een nieuwe eigenares. In totaal ging er voor €60.000,= aan modedesign onder de hamer.

Gavelers kijkt terug op een succesvolle veiling met een hoog verkooppercentage van 87%. “Er was met name veel belangstelling voor de kledingstukken en tassen van bekende modehuizen”, aldus Eva Kooijmans, general manager van het veilinghuis.

De weduwnaar van Joke, Dick Veeze, nam het initiatief voor de veiling en de nieuwe stichting. Akademie Vogue is een particulier instituut voor opleidingen en cursussen op het gebied van styling en vormgeving.

Lees ook:GUCCI veilt toptassen voor meisjes-emancipate
Lees ook:Privécollectie couturière Elsa Schiaparelli wordt geveild
Lees ook:Persoonlijke eigendommen Marlene Dietrich onder de hamer
Lees ook:‘Handbagging’ tas van Margaret Thatcher in Amsterdam te zien
Lees ook:Tweede Kamer wuift Mariëtte Hamer uit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>