Maleisische turnster krijgt wereldwijde steun na gezeur over bloot pakje

Topturnster Farah Ann Abdul Hadi kreeg een golf van kritiek over zich heen, omdat haar wedstrijdpakje ongepast zou zijn volgens de islamitische wet.

Inmiddels krijgt de 21-jarige Maleisische massale steun op social media vanuit de hele wereld…..

Na haar gouden optreden op de SEA Spelen in Singapore zette een tv-station uit Maleisië nevenstaande foto haar op social media.

Wat volgde was een massale golf van kritiek, omdat het ‘te blote’ pakje van Abdul Hadi teveel van haar kruis zou vrijgeven.

Volgens de islamitische groepering Isma zouden vrouwen überhaupt geweerd moeten worden van sporten die teveel van hun lichaam laten zien, omdat dit niet in lijn is met de sharia.

Als reactie op de ophef is er inmiddels een Facebookpagina gestart die steun betuigt aan de gymnaste. Abdul Hadi laat in een bericht op de pagina weten zeer dankbaar te zijn voor alle steun.

Overigens zijn de turnpakjes van tegenwoordig al een hele vooruitgang ten opzichte van vroeger, meldt METRO vandaag. Het woord ‘gymnastiek’ is afgeleid van het Griekse woord ‘gymnos’, wat naakt betekent. De Olympische Spelen waren voor naakte mannen.

Lees ook:Geen vrouwspersonen in nieuwe game Assassin’s Creed
Lees ook:Ook dun model is anorexia-gezeur zat
Lees ook:Het gaat (tikkie) beter met de rol van vrouwen in games
Lees ook:Soedanese Meriam Ibrahim weer opgepakt en weer vrij
Lees ook:Jojanneke van den Berge naar EenVandaag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>