Sepp Blatter ziet zichzelf als godfather van het vrouwenvoetbal

FIFA-voorzitter Sepp Blatter is zeer tevreden over de ontwikkeling die het vrouwenvoetbal onder zijn leiding heeft doorgemaakt.

“We hebben ons pas relatief laat, vanaf 1988 toen ik nog secretaris-generaal was, ermee beziggehouden…”

Aldus de 79-jarige Zwitser in gesprek met de BBC.

“Ik wil niet zeggen dat ik het als mijn kindje beschouw, maar ik ben wel een beetje de godfather van het vrouwenvoetbal. Eerst was er helemaal niets. Nu is er een WK onder-17, een WK onder-20 en natuurlijk het echte WK. In alle 209 bij de FIFA aangesloten bonden kunnen vrouwen voetballen.”

Pas in 1991 vond het eerste WK vrouwen plaats. Aan de mondiale eindronde van komende zomer in Canada nemen voor de eerste keer 24 landen deel, waaronder Nederland.

“Ik weet dat dit een mooi aantal is en dat de kwaliteit hoog, maar de vrouwen moeten het nog wel bewijzen”, aldus Blatter, die eind deze maand herkozen hoopt te worden. “Een deel van mijn missie is dat in alle 209 landen competities voor vrouwen komen.”

Ruim 10 jaar geleden baarde Blatter opzien met zijn uitspraak dat vrouwen eigenlijk in strakkere kleding moeten spelen. Dat zou de populariteit van de sport vergroten.

“Ik sta nog steeds achter die uitspraak. De markt is gericht op mannenvoetbal. Het komende WK vrouwen wordt belangrijk. De wedstrijden worden exact zo in beeld gebracht als de duels bij de mannen, met meer dan 20 camera’s. Het zal zeker een succes worden, nu ben ik benieuwd of dat succes ook kan worden verhandeld.”

Lees ook:FIFA-bobo Sep Blatter roept Iran op vrouwen in stadions toe te laten
Lees ook:Michael van Praag pleit voor vrouwenvoetbal bij Feyenoord
Lees ook:‘Voetbalsters zijn domme harige lesbo’s’
Lees ook:Voetballende vrouwen zijn het gesprek van de dag
Lees ook:Cambuur-trainer Henk de Jong door het stof voor uitspraak ‘meisjesvoetbal’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>