Girlpower in de Volvo Ocean Race

VolvoOceanWomenTeamAan de Volvo Ocean Race, de zwaarste professionele oceaanzeilrace ter wereld, doet in de komende editie een team mee dat geheel uit vrouwen bestaat.

Carolijn Brouwer (39) is een van de meest ervaren zeilsters en het (voorlopig) enige Nederlandse teamlid.

Daarover bericht vandaag De Telegraaf Vaarkrant uitgebreid.

Net als andere deelneemsters heeft Carolijn een gezin. Dat verblijft niet met haar op trainingskamp in Lanzarote, want haar man, Darren Bundock doet met team Oracle mee aan de wedstrijden om de America’s Cup in San Francisco.

Daar is ook haar 2jarig zoontje Kyle, maar over twee weken komt hij met een familielid mee naar Lanzarote. “We skypen elke dag, maar je snapt dat de opvoeding met onze beide zeilcarrières veel regelwerk vergt. Maar het is van jongs af aan mijn droom geweest om een succesvolle Volvo Ocean Race te zeilen. Als je dan de kans krijgt om met een geweldige professionele organisatie deel te nemen, moet je die wel pakken. Daar ben je zeilster voor.”

Andere zeilsters vinden de vraag of het gezin niet voor moet gaan ongepast. “Dat vraag je ook niet aan de mannelijke deelnemers, toch?”

“We zijn moeders met een behoorlijk zware baan, zoals zoveel dwaze moeders. Onze sponsor regelt heel veel voor ons zodat we het allemaal met onze gezinnetjes redden. Anders zouden we nooit kunnen laten zien dat vrouwen ook fantastisch kunnen zeilen. In de race die volgend jaar oktober start, maken we zeker kans!”

Lees ook:Na 12 jaar weer een vrouwen-team in VOLVO’s Ocean Race
Lees ook:TV-serie over vrouwenteam Volvo Ocean Race
Lees ook:Het vrouwen-zeilteam in de Volvo Ocean Race
Lees ook:Vrouwenboot Volvo’s Ocean Race daagt fotografes uit
Lees ook:Prinses Victoria beschermvrouwe vrouwenteam Volvo Ocean Race

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>