Sebastian Vettel is het bewijs dat vrouwen ook Formule 1 wedstrijden kunnen rijden

Maria Teresa de FilippisjpegSusie Wolff noemt Sebastian Vettel als voorbeeld voor de toekomst van vrouwen in de Formule 1.

Volgens hem toont hij met z’n lichte gestalte aan dat het mogelijk moet zijn voor vrouwen om ‘man tegen man’ te (st)rijden in de Formule 1……..

Wolff die testcoureur is voor het Williams Formule 1 team, heeft haar superlicentie aangevraagd, die ze nodig heeft om mee te kunnen doen aan de Grands Prix. Ze doet haar uiterste best om de eerste vrouw in ruim 20 jaar te worden die aan een Formule 1 race deelneemt.

Criticasters halen echter vaak aan dat de mindere fysieke kracht van vrouwen een groot obstakel is. Wolff heeft echter al Formule 1 aerodynamische tests gedaan, geraced in de DTM touring car serie en deelgenomen aan verschillende juniorenklassen in de wereld van het racen.

De 30-jarige Wolff in The Observer: “Kijk naar de bouw van Sebastian Vettel. Zie jij een grote gespierde man? Ik weet dat vrouwen 30% minder spieren hebben dan mannen, in de DTM moest ik daarom gewoon wat harder trainen. Ik kartte al op zo’n jonge leeftijd dat mijn lichaam jaar na jaar sterker is geworden op de juiste plaatsen.”

Illustratie: Maria Teresa de Filippis (Napels, 11 november 1926) was de allereerste vrouwelijke coureur in de Formule 1. Begin jaren vijftig behaalde de Italiaanse goede resultaten in nationale autowedstrijden. In 1958 deed ze met hulp van haar vriend Luigi Musso mee aan 4 Grote Prijzen met haar Maserati 250F. Haar eerste race, op Spa-Francorchamps, was meteen haar succesvolste. Ze behaalde hier de 10e plaats.

In 1959 tekende ze bij het Behra-Porsche-team van teamleider Jean Behra. Toen Behra overleed na een raceongeluk op het als gevaarlijk bekendstaande circuit AVUS bij Berlijn, stopte De Filippis met racen.

Lees ook:Eerste Formule 1-vrouw ooit overleden
Lees ook:Susie Wolff over haar kansen in de Formule 1 sport
Lees ook:Bernie Ecclestone wil z.s.m. vrouw in de Formule 1-races
Lees ook:Ecclestone pusht hard om vrouwen in de Formule 1 te krijgen
Lees ook:Formule 1 races voor vrouwen worden nu toch echt serieus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>