Mariken van Nimwegen: grootste ladiesrun van Nederland t.b.v. kinderkanker

MarikenloopDe individuele inschrijving voor de 11e Nijmeegse Marikenloop is ruim 2 maanden voor het evenement reeds gesloten.

Meer dan 13.000 vrouwen hebben zich aangemeld en daarmee is de limiet bereikt en is de happening met afstand de grootste ladiesrun van Nederland………

De Marikenloop is een sportief dagje uit met 5 of 10 kilometer hardlopen, een uitgebreide sportmarkt, een gezamenlijke warming-up en achteraf een pastaparty. Na het succes bij de afgelopen editie wordt de warming-up ook dit jaar verzorgd door oud-wereldkampioene schaatsen Annamarie Thomas.

Voorts is er een bedrijvenloop waarbij deelneemsters extra faciliteiten krijgen en gebruik kunnen maken van een eigen omkleedruimte. Inmiddels hebben zich al een recordaantal van 160 teams aangemeld. Nog niet alle ruimtes zijn ingevuld en inschrijven voor de bedrijvenloop is dus nog wel mogelijk.

Het goede doel is KiKa, die fondsen werven voor vernieuwend onderzoek op het gebied van kinderkanker.

De naamgeefster van deze ladiesrun is Mariken van Nimwegen. Dit mirakelspel verscheen voor het eerst in 1518. De oorspronkelijke titel is ‘Die waerachtige ende seer wonderlycke historie van Mariken van Nieumeghen die meer dan seven jaren met den Duvel woonde ende verkeerde’. De moraal van het verhaal is dat hoe erg een mens ook zondigt, hij altijd vergiffenis kan krijgen door bemiddeling van Maria, mits de persoon een biecht aflegt.

De Marikenloop start zondag 26 mei bij het Gymnasion in Nijmegen; de 5km om 13.00 uur en de 10km om 14.15 uur. Meer informatie op de website.

Lees ook:13.000 vrouwen deden de Nijmeegse Marikenloop
Lees ook:Irene van Lieshout wint 13e Nijmeegse Mariken Loop
Lees ook:Zondag 1 juni: Ladiesrun Rotterdam
Lees ook:Joan Merx wint Atletiek Award voor Marikenloop
Lees ook:Simone Kleinsma ontvangt de Louis Davids-sigarettenkoker van Joop v/d Ende

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>